Terinka z nožičiek s cibuľovou kapustou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
27 minút
na 110 °C

Postup

  1. Mäso pomelieme na mlynčeku a pridáme ostatné suroviny. Vymiešame jemný fáš a naplníme ním formičky vyložené kúskami bránice. Do pekáča nalejeme vodu a vložíme formičky tak, aby voda dosahovala do polovice. Pečieme v rúre pri teplote 110 °C 27 minút.
  2. Hotové vyberieme, necháme vychladnúť a na noc dáme do chladničky. Pred podávaním očistíme a nakrájame na rezance kapustu aj cibuľu. Zmiešame a chvíľu blanšírujeme, nakoniec dochutíme čerstvým chrenom.
  3. Bielu kapustu nakrájame alebo nastrúhame a sprudka urestujeme s pridaním soli, čím zmäkne. Pridáme na tenké kolieska nakrájanú červenú cibuľu. Všetko spolu zmiešame a necháme odpočinúť. Pred podávaním nastrúhame čerstvý chren.