Teplý tarhoňový šalát
Teplý tarhoňový šalát s kuracím mäsom
Autor receptu: redakcia
Postup- Do hrnca dáme olej, pridáme tarhoňu a dobre ju opražíme.
Do tarhone pridáme soľ, korenie a vodu
a na miernom ohni varíme, kým sa voda
nestratí. Potom odstavíme, premiešame
a tarhoňu necháme dôjsť ešte 5 minút.
- Cibuľu spolu s cuketou nakrájame na malé
kocky. Na panvici orestujeme cibuľu
a cuketu dohneda, pridáme posekanú petržlenovú
vňať a premiešame s ešte teplou tarhoňou.
- Kuracie prsia nakrájame na rezance alebo kocky a opražíme ich na ďalšej panvici na oleji. Dochutíme soľou a korením. Pri podávaní
navrch tarhone dáme kuracie prsia, pokvapkáme za studena
lisovaným repkovým olejom, prípadne môžeme pridať rukolu či nakrájanú reďkovku.
|