Teplý špargľový šalát s hráškom, prosciuttom a mätou (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Ľahké a rýchle jedlo alebo predjedlo.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prichystáme si suroviny:
  2. Zo špargle odlomíme konce a dáme variť na 5 minút.
  3. Tak isto dlho povaríme aj hrášok:
  4. Do misy, kde bude šalát, dáme olej, ocot alebo šťavu z citróna, a posekanú mätu.
  5. Nachystáme si prosciutto:
  6. Opečieme mierne aj s rajčinami na panvici. Občas premiešame, rajčiny môžeme vareškou neskôr aj mierne puknúť pritlačením varešky, a ešte chvíľu opekať.
  7. Uvarenú špargľu aj hrášok pridáme do misy k mäte, a po opečení vhodíme aj rajčiny.
  8. Keď je prosciutto opečené, pridáme aj to.
  9. Nastrúhame hobliny parmezánu, šalát premiešame a podávame. Ja som podávala s čerstvou ciabattou.