Teplý špargľový šalát s hráškom, prosciuttom a mätou (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Ľahké a rýchle jedlo alebo predjedlo.
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Prichystáme si suroviny:
- Zo špargle odlomíme konce a dáme variť na 5 minút.
- Tak isto dlho povaríme aj hrášok:
- Do misy, kde bude šalát, dáme olej, ocot alebo šťavu z citróna, a posekanú mätu.
- Nachystáme si prosciutto:
- Opečieme mierne aj s rajčinami na panvici. Občas premiešame, rajčiny môžeme vareškou neskôr aj mierne puknúť pritlačením varešky, a ešte chvíľu opekať.
- Uvarenú špargľu aj hrášok pridáme do misy k mäte, a po opečení vhodíme aj rajčiny.
- Keď je prosciutto opečené, pridáme aj to.
- Nastrúhame hobliny parmezánu, šalát premiešame a podávame.
Ja som podávala s čerstvou ciabattou.