Ryžový šalát

Teplý šalát z hnedej ryže s hruškou a modrým syrom

Autor receptu: ryzasos

Máte zvyšnú hnedú ryžu? Výborne! Tento recept je ideálny, keď nemáte veľa času a chcete si pochutnať na niečom zdravom a ľahkom. Ideálny recept s ryžou SOS Brown.

1
porcia
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ak vám nezvýšila ryža SOS Brown, uvarte si ju podľa návodu na obale.
  2. Na plech dajte umyté cherry paradajky, pridajte olivový olej a ocot Balsamico di Modena. Nakoniec primiešajte nasekaný cesnak. Pečte pri teplote 180 stupňov 15 minút.
  3. Na prípravu zálievky si na drobno nasekajte cibuľu a strúčik cesnaku. Pridajte do misky spolu s extra panenským olivovým olejom, octom Balsamico di Modena, čiernym korením a tymianom. Všetko poriadne premiešajte.
  4. Teraz pripravte hrušku. Na jednu porciu vám bude stačiť 1/2 hrušky. Do panvice pridajte maslo a keď sa roztopí, pridajte rozpolenú hrušku. Varte na strednom plameni s pokrievkou a občas hrušku otočte.
  5. Môžete pridať aj trochu cukru, lepšie však je, keď hruška skaramelizuje na vlastnom cukre. Môže to trvať až 15 minút.
  6. Medzitým si nakrájajte sušené paradajky, rozdrvte vlašské orechy a rozdrobte modrý syr.
  7. Je čas servírovať - na tanier dajte ryžu, špenát, sušené paradajky, vlašské orechy, rozdrobený syr, položte navrch skaramelizovanú hrušku, pečené cherry paradajky a polejte zálievkou. Dobrú chuť.