Ryžový šalát
Teplý šalát z hnedej ryže s hruškou a modrým syrom
Autor receptu: ryzasos
Máte zvyšnú hnedú ryžu? Výborne! Tento recept je ideálny, keď nemáte veľa času a chcete si pochutnať na niečom zdravom a
ľahkom. Ideálny recept s ryžou SOS Brown.
1 porcia |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Ak vám nezvýšila ryža SOS Brown, uvarte si ju podľa návodu na obale.
- Na plech dajte umyté cherry paradajky, pridajte olivový olej a ocot Balsamico di Modena. Nakoniec primiešajte nasekaný cesnak. Pečte pri teplote 180 stupňov 15 minút.
- Na prípravu zálievky si na drobno nasekajte cibuľu a strúčik cesnaku. Pridajte do misky spolu s extra panenským olivovým olejom, octom Balsamico di Modena, čiernym korením a tymianom. Všetko poriadne premiešajte.
- Teraz pripravte hrušku. Na jednu porciu vám bude stačiť 1/2 hrušky. Do panvice pridajte maslo a keď sa roztopí, pridajte rozpolenú hrušku. Varte na strednom plameni s pokrievkou a občas hrušku otočte.
- Môžete pridať aj trochu cukru, lepšie však je, keď hruška skaramelizuje na vlastnom cukre. Môže to trvať až 15 minút.
- Medzitým si nakrájajte sušené paradajky, rozdrvte vlašské orechy a rozdrobte modrý syr.
- Je čas servírovať - na tanier dajte ryžu, špenát, sušené paradajky, vlašské orechy, rozdrobený syr, položte navrch skaramelizovanú hrušku, pečené cherry paradajky a polejte zálievkou. Dobrú chuť.