Fazuľový šalát
Teplý fazuľový šalát s kelom a rybou
Autor receptu: redakcia
Skvelý šalát z jemnej bielej fazule s bylinkovým pestom.
Postup
- Kelové listy opláchneme a nakrájame ich na prúžky. Na panvici zohrejeme lyžicu oleja. Vložíme pásiky kelu. Ochutíme lyžicou citrónovej šťavy, soľou a mletým čiernym korením. Na miernom ohni opekáme asi 5 minút. Potom preložíme do misy, prikryjeme a uchovávame v teple.
- Fazuľu zlejeme a prepláchneme. Na zvyšnom oleji necháme zmäknúť nakrájanú šalotku. Pridáme fazuľu, trochu
nastrúhanej citrónovej kôry, čili, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie a asi 2 minúty prehrievame na miernom ohni.
- Fazuľu zložíme z ohňa. Pridáme nasekaný kôpor a potom zmiešame s kelom.
- Na taniere rozdelíme fazuľový šalát. Pridáme kúsky údeného pstruha. Pesto rozmiešame s trochou teplej vody a šalát ním pokvapkáme.