Fazuľový šalát

Teplý fazuľový šalát s kelom a rybou

Autor receptu: redakcia

Skvelý šalát z jemnej bielej fazule s bylinkovým pestom.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kelové listy opláchneme a nakrájame ich na prúžky. Na panvici zohrejeme lyžicu oleja. Vložíme pásiky kelu. Ochutíme lyžicou citrónovej šťavy, soľou a mletým čiernym korením. Na miernom ohni opekáme asi 5 minút. Potom preložíme do misy, prikryjeme a uchovávame v teple.
  2. Fazuľu zlejeme a prepláchneme. Na zvyšnom oleji necháme zmäknúť nakrájanú šalotku. Pridáme fazuľu, trochu nastrúhanej citrónovej kôry, čili, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie a asi 2 minúty prehrievame na miernom ohni.
  3. Fazuľu zložíme z ohňa. Pridáme nasekaný kôpor a potom zmiešame s kelom.
  4. Na taniere rozdelíme fazuľový šalát. Pridáme kúsky údeného pstruha. Pesto rozmiešame s trochou teplej vody a šalát ním pokvapkáme.