Teplé „tapas“ s kôprovým dresingom

Autor receptu: redakcia

20 ks
porcií
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzí steak posolíme, okoreníme a opekáme na rošte po oboch stranách asi 4 minúty, dáme na pekáč a ten necháme prikrytý vo vyhriatej rúre na 80 °C päť minút. Bravčovú krkovičku pripravíme podobne ako hovädzie mäso a dáme ju do rúry k steaku.
  2. Kuracie stehienka deň vopred naložíme do marinády z oleja, soli, čierneho korenia, kurkumy a čili. Opečieme ich na grile prípadne upečieme v rúre. Miniklobásky opečieme na grile – servírujeme s polovicou volského oka na porciu.
  3. Šampiňóny obalíme v trojobale a vypražíme. Kôprový dresing pripravíme z kyslej smotany, ktorú ochutíme soľou, čiernym korením, cesnakom a nasekaným kôprom. Bagetky nakrájame a opražíme nasucho. Potom ich pokvapkáme olivovým olejom. Bagetky rozložíme na servírovaciu dosku poukladáme na ne hlávkový šalát, pripravené mäso, klobásky, šampiňóny, prelejeme dresingom, prepichneme špáradlom a teplé podávame k studenému pivu.