Teľacie medailóniky s tekvicovým koláčom
Autor receptu: redakcia
Najslávnostnejší
deň v živote chce
tú najslávnostnejšiu
hostinu. Plnú
chutí, vôní, farieb,
kontrastov; harmonickú
gastronómiu
z čerstvých, vynikajúcich
surovín. Presne
tak ju pre svadobčanov
pripravujeme
50 sobôt v roku.
1 porcia |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Zo stehna odkrojíme tri medailóniky, rozklepeme
ich, pridáme šalviu a obalíme v oravskej slaninke
a potom v múke.
- Na panvičku dáme olej, poriadne ju rozpálime,
dáme naň pripravené medailóniky
a sprudka ich opečieme z oboch strán. Pridáme
korenie, maslo a víno a vydusíme.
Potom pridáme smotanu a dusíme, kým
nevznikne krémová omáčka.
- Tekvicový koláč: Zmiešame všetky suroviny
a vzniknuté cesto necháme odstáť asi
15 minút. Potom cesto dáme na vymastený
plech. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch
asi 30 minút. Či je koláč upečený, sa presvedčíme
pichnutím špáradla, ak sa naň cesto
lepí, koláč ešte chvíľu pečieme. Keď vychladne,
nakrájame ho na trojuholníčky. Pred podávaním
ich ešte opečieme na panvičke.