Teľacie líčka na pive so zeleninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Teľacie líčka upravíme (roztiahneme nožom) tak, aby sme ich vedeli zrolovať. Nasolíme, nakoreníme, zrolujeme a previažeme potravinárskou niťou. Opražíme na oleji zo všetkých strán a vyberieme.
  2. Do oleja pridáme cibuľu, cesnak a postupne všetku zeleninu pokrájanú na rovnaké kocky a opražíme. Na konci pridáme pretlak a chvíľu ho popražíme so zeleninou, zalejeme pivom, vložíme líčka a pod pokrievkou pomaly dusíme domäkka.
  3. Hotové líčka vyberieme a šťavu ešte povaríme, zredukujeme a ak treba, dochutíme soľou a korením.
  4. Cukrový hrášok vsypeme do vriacej vody a krátko povaríme. Scedíme a schladíme v studenej vode. Na masle opražíme cesnak a pridáme hrášok. Prehrejeme, podrvíme a dochutíme soľou.
  5. Cibuľu nakrájame na krúžky, ktoré rozoberieme na jednotlivé kolieska. Tie obaľujeme v hladkej múke a vyprážame dozlatista. Na papierovej utierke ich zbavíme tuku.
  6. Líčka krájame na krúžky, podávame s drveným hráškom, podlievame zeleninovou šťavou a dekorujeme viedenskou cibuľkou.