« Naspäť na tento recept

Teľacie kotlety na šaláte z rukoly a húb verzia na vytlačenie

Hliva, kuriatka a shitake huby sa budú perfektne hodiť k teľacím kotletám.

Autor receptu: podravka

Postup receptu

Kotlety nakrájame na tenké kúsky a posypeme ochucovadlom Natur. Na dobre zahriatom olivovom oleji opečieme mäso sprudka z oboch strán.

Potom dáme mäso do pekáča a pečieme 20 minút v rúre predhriatej na 150 °C.

Upečené mäso potrieme maslom a necháme ho prikryté, dokým si pripravíme šalát.

Huby očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme ich do panvice, kde sme mali kotlety a opečieme ich.

Zľahka ich osolíme, okoreníme a necháme trošku vychladnúť. V miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu a oregano.

Do väčšej misky dáme rukolu spolu s hubami a prelejeme pripravenou zálievkou.

Podávame na tanieri, kde dáme najprv šalát, potom nakrájané teľacie kotlety a nakoniec posypeme hoblinami syra.

Rada: K teľacím kotletám sa najlepšie hodí kombinácia húb: hliva, kuriatka a shitake. Môžete však použiť aj iné, podľa vašej chuti. Rukolu môžete nahradiť iným listovým šalátom.

Suroviny




4
porcie
40
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist