Teľacia polievka po peruánsky
šéfkuchár Premium – business hotel Bratislava, 28. októbra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
Postup
-
1
Do veľkého hrnca so studenou vodou vložíme kosti, mäso, jednu neočistenú, ale dobre umytú cibuľu a polovicu hlávky cesnaku. Petržlen a mrkvu dobre umyjeme, očistíme škrabkou a vložíme do vody aj so šupkami. Ešte pridáme korenie, soľ, bobkové listy, 1 PL oregana, stopky z vňate a postavíme na sporák aspoň na 15 hodín. Po zovretí stíšime oheň na minimum. Dobré je postaviť polievku večer a nechať ju na najslabšom plameni variť celú noc.
- 2
Ráno vyberieme mäso a zeleninu nakrájame na drobné kocky. Vývar precedíme. V kastróle orestujeme cibuľu, pretlačenú druhú polovicu cesnaku, pridáme zvyšok oregana, petržlenovú vňať, pretlak a dusíme asi 15 minút. Potom pridáme pasírované paradajky a nasekané mäso a zeleninu. Dusíme ešte 20 minút. Ak treba, dolievame vodou.
- 3
Polievku odstavíme a primiešame smotanu. Dochutíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu