Teľacia polievka po peruánsky

Michal Kružic
šéfkuchár Premium – business hotel Bratislava, 28. októbra 2013
Teľacia polievka po peruánsky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20
porcií

Suroviny

300 g
500 g
2 ks
1 hlávka
500 g
1 ks
150 g
300 g
1 PL
1 PL
5 ks
3 PL
100 g
250 ml




Postup

  1. 1

    Do veľkého hrnca so studenou vodou vložíme kosti, mäso, jednu neočistenú, ale dobre umytú cibuľu a polovicu hlávky cesnaku. Petržlen a mrkvu dobre umyjeme, očistíme škrabkou a vložíme do vody aj so šupkami. Ešte pridáme korenie, soľ, bobkové listy, 1 PL oregana, stopky z vňate a postavíme na sporák aspoň na 15 hodín. Po zovretí stíšime oheň na minimum. Dobré je postaviť polievku večer a nechať ju na najslabšom plameni variť celú noc.

  2. 2

    Ráno vyberieme mäso a zeleninu nakrájame na drobné kocky. Vývar precedíme. V kastróle orestujeme cibuľu, pretlačenú druhú polovicu cesnaku, pridáme zvyšok oregana, petržlenovú vňať, pretlak a dusíme asi 15 minút. Potom pridáme pasírované paradajky a nasekané mäso a zeleninu. Dusíme ešte 20 minút. Ak treba, dolievame vodou.

  3. 3

    Polievku odstavíme a primiešame smotanu. Dochutíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia