Teľací chrbát so zemiakovo-tekvicovým šalátom
Štefan Girga
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 4. decembra 2020
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 4. decembra 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
300 g |
|
|
|
|
|
|
|
40 g |
|
250 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Teľací chrbát buď pomaly uvaríme zavákuovaný s maslom a rozmarínom, alebo ho s týmito prísadami pomaly udusíme.
- 2
Na šalát uvaríme zemiaky v šupke. Zvlášť uvaríme tekvicu a necháme vychladnúť. Zemiaky očistíme a pretlačíme cez mriežku aj s tekvicou. Vajíčko uvaríme na hniličku a pridáme do zemiakov tiež cez mriežku. Pridáme soľ, korenie, muškátový oriešok a nasekanú petržlenovú vňať, všetko dobre premiešame. Podávame s mäsom.
Tiež teľacie mäso:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu