Tekvicový „biskupský chlebík“ v slaninovom kabátiku

Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 24. novembra 2013
Tekvicový „biskupský chlebík“ v slaninovom kabátiku
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
150 g
1 bal.
3 ks
100 ml
2 PL
100 g plátkov
1 hrsť približne




Postup

  1. 1

    Do misky vyklopíme vajíčka, pridáme olej, kyslú smotanu a nastrúhanú cuketu a dobre spolu vymiešame. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, štipku soli a korenia a tekvicové semiačka.

  2. 2

    Do misky s múkou vlejeme tekutú zložku, varechou dobre premiešame až vznikne jednoliate cesto. Keby sa zdalo cesto suché, pridáme kyslú smotanu alebo tekvicové pyré, ak by bolo riedke, pridáme múku.

  3. 3

    Formu na biskupský chlebíček vyložíme plátkami oravskej slaniny, nalejeme na ne pripravené tekvicové cesto a prikryjeme prevísajúcou slaninou. Prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 minút. Čas pečenia sa môže trochu predĺžiť, preto pichneme špajdľu do stredu chlebíka, a keď sa cesto neprichytáva, chlebíček je hotový. Vyberieme, necháme 10 minút odležať a vyklopíme.

Diskusia k receptu

kata
zaujimave. nikdy som nic take nejedla. asi vyskusam :)
ribenka
Veľmi dobré, chutí každému a hodí sa aj ako príloha napr. k tekvicovému prívarku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia