Tekvicový „biskupský chlebík“ v slaninovom kabátiku
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Do misky vyklopíme vajíčka, pridáme olej, kyslú smotanu a nastrúhanú cuketu a dobre spolu vymiešame. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, štipku soli a korenia a tekvicové semiačka.
- Do misky s múkou vlejeme tekutú zložku, varechou dobre premiešame až vznikne jednoliate cesto. Keby sa zdalo cesto suché, pridáme kyslú smotanu alebo tekvicové pyré, ak by bolo riedke, pridáme múku.
- Formu na biskupský chlebíček vyložíme plátkami oravskej slaniny, nalejeme na ne pripravené tekvicové cesto a prikryjeme prevísajúcou slaninou. Prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 minút. Čas pečenia sa môže trochu predĺžiť, preto pichneme špajdľu do stredu chlebíka, a keď sa cesto neprichytáva, chlebíček je hotový. Vyberieme, necháme 10 minút odležať a vyklopíme.
|