Tekvicové placky
Tekvicové placky

Tekvicové placky s mozzarellou a rukolovým šalátom

Tomáš Klus
šéfkuchár reštaurácie Brasserie La Marina v Bratislave, 4. novembra 2019
Tekvicové placky s mozzarellou a rukolovým šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

 ks
2 ks
1 ks stredný nastrúhaný
4 ks
Šalát:
125 g
1 PL
 (hobliny)
50 g (na pásiky nakrájané)




Postup

  1. 1

    V nádobe zamiešame varechou „špagety“ (vnútorné natrhané vlákna tekvice), nakrájanú dužinu tekvice, nastrúhaný očistený zemiak, vajíčka, zmes ochutíme soľou a korením. Z hmoty tvarujeme placky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie.

  2. 2

    Pečieme v rúre predhriatej na 160 °C zhruba 15 minút.

  3. 3

    Na ešte teplú placku položíme čerstvý rukolový šalát a prikryjeme mozzarellou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia