Tekvicové placky s mozzarellou a rukolovým šalátom
Tomáš Klus
šéfkuchár reštaurácie Brasserie La Marina v Bratislave, 4. novembra 2019
šéfkuchár reštaurácie Brasserie La Marina v Bratislave, 4. novembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Suroviny
ks |
|
2 ks |
|
1 ks stredný nastrúhaný |
|
|
|
|
|
4 ks |
|
Šalát: | |
125 g |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
(hobliny) |
|
50 g (na pásiky nakrájané) |
|
Postup
-
1
V nádobe zamiešame varechou „špagety“ (vnútorné natrhané vlákna tekvice), nakrájanú dužinu tekvice, nastrúhaný očistený zemiak, vajíčka, zmes ochutíme soľou a korením. Z hmoty tvarujeme placky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie.
- 2
Pečieme v rúre predhriatej na 160 °C zhruba 15 minút.
- 3
Na ešte teplú placku položíme čerstvý rukolový šalát a prikryjeme mozzarellou.
Tiež tekvicové placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu