Tekvicové halušky

Tekvicové halušky s bryndzou

Autor receptu: katarinalucanova

Skvelé jemné halušky s bryndzou a slaninkou. Obed hotový za pol hodinku.

6
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tekvicu ošúpeme, prekrojíme a lyžicou vydlabeme jaderník. Rozmixuje na jemno, pridáme vajíčko, čajovú lyžičku soli a hladkú múku. Múky toľko, aby vzniklo hustejšie cesto.
  2. Kým pripravujeme cesto, dáme variť vodu. Osolíme ju. Keď zovrie, pomocou haluškára robíme halušky. Povaríme ich, keď vyplávajú na povrch ešte 3- 4 minútky a sú hotové. Halušky scedíme.
  3. Bryndzu rozmiešame s mliekom a pridáme k haluškám. Upražíme nakrájanú slaninku a dáme ju na halušky.
  4. Ozdobíme pažítkou a môžeme podávať. Dobrú chuť.