Tekvicové halušky
	        Tekvicové halušky s bryndzou
	        Autor receptu: katarinalucanova
	         
	        
	        Skvelé jemné halušky s bryndzou a slaninkou. Obed hotový za pol hodinku.
| 		  
				  	  
				  	6 porcií  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	10 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Tekvicu ošúpeme, prekrojíme a lyžicou vydlabeme jaderník. Rozmixuje na jemno, pridáme vajíčko, čajovú lyžičku soli a hladkú múku. Múky toľko, aby vzniklo hustejšie cesto. 
 - Kým pripravujeme cesto, dáme variť vodu. Osolíme ju. Keď zovrie, pomocou haluškára robíme halušky. Povaríme ich, keď vyplávajú na povrch ešte 3- 4 minútky a sú hotové. Halušky scedíme.
 - Bryndzu rozmiešame s mliekom a pridáme k haluškám. Upražíme nakrájanú slaninku a dáme ju na halušky.
 - Ozdobíme pažítkou a môžeme podávať. Dobrú chuť.