Tekvicové halušky
Tekvicové halušky s bryndzou
Autor receptu: katarinalucanova
Skvelé jemné halušky s bryndzou a slaninkou. Obed hotový za pol hodinku.
6 porcií |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Tekvicu ošúpeme, prekrojíme a lyžicou vydlabeme jaderník. Rozmixuje na jemno, pridáme vajíčko, čajovú lyžičku soli a hladkú múku. Múky toľko, aby vzniklo hustejšie cesto.
- Kým pripravujeme cesto, dáme variť vodu. Osolíme ju. Keď zovrie, pomocou haluškára robíme halušky. Povaríme ich, keď vyplávajú na povrch ešte 3- 4 minútky a sú hotové. Halušky scedíme.
- Bryndzu rozmiešame s mliekom a pridáme k haluškám. Upražíme nakrájanú slaninku a dáme ju na halušky.
- Ozdobíme pažítkou a môžeme podávať. Dobrú chuť.