Tekvicové gnocchi
Tekvicové gnocchi s bryndzou a restovanou cibuľou (fotorecept)
Autor receptu: violeta
Recept na tekvicové gnocchi som našla tu: https://www.koreni.cz/recepty/dynove-gnocchi
Je to zaujímavý recept, ak chcete vyskúšajte aj tak...
Postup
- Zemiaky uvarím v šupke v mierne osolenej vode. Je lepšie ak sú uvarené deň vopred, s cestom sa lepšie pracuje a berie si menej múky.
Tekvicu prepolím, vyberiem jadierka, pár krát prepichnem a upečiem. Piekla som 25 minút v teplovzdušnej rúre na 175 °C. Na plechu som mala papier na pečenie. Záleží na zrelosti tekvice, táto bola asi mladá :)
- Očistené zemiaky nastrúham na malých slzičkách. Tekvice som dala polovicu, šupku nie, len vnútro. Pridám vajce, soľ a polohrubú múku. Neviem presne koľko, proste aby vzniklo tvarovateľné cesto.
Spravím si z neho valec, z ktorého si odkrajujem a robím šúlance. Tie nakrájam na gnocchi. Môžete ich pritlačiť vidličkou, ja sa s tým nehrám :)
V rozpise surovín mám aj hladkú múku. Tou si podsypávam cesto na doske, lepšie sa mi s ňou pracuje.
Hádžem ich postupne do vriacej vody, keď vyplávajú, nechám ich ešte chvíľu prevrieť. Vyberám ich dierovanou naberačkou do naolejovanej misky.
- Cibule som nakrájala na polkruhy a rozmrvila prstami. Orestovala som ich na 2 PL bravčovej masti.
- Bryndzu som rozriedila podľa potreby vodou, v ktorej sa varili gnocchi.
Druhú polovicu pečenej tekvice som pokrájala.
- Do taniera som uložila gnocchi, poliala bryndzou a posypala restovanou cibuľou a zvyšnou tekvicou.