Tekvicové gnocchi

Tekvicové gnocchi s bryndzou a restovanou cibuľou (fotorecept)

Autor receptu: violeta

Recept na tekvicové gnocchi som našla tu: https://www.koreni.cz/recepty/dynove-gnocchi Je to zaujímavý recept, ak chcete vyskúšajte aj tak...

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvarím v šupke v mierne osolenej vode. Je lepšie ak sú uvarené deň vopred, s cestom sa lepšie pracuje a berie si menej múky. Tekvicu prepolím, vyberiem jadierka, pár krát prepichnem a upečiem. Piekla som 25 minút v teplovzdušnej rúre na 175 °C. Na plechu som mala papier na pečenie. Záleží na zrelosti tekvice, táto bola asi mladá :)
  2. Očistené zemiaky nastrúham na malých slzičkách. Tekvice som dala polovicu, šupku nie, len vnútro. Pridám vajce, soľ a polohrubú múku. Neviem presne koľko, proste aby vzniklo tvarovateľné cesto. Spravím si z neho valec, z ktorého si odkrajujem a robím šúlance. Tie nakrájam na gnocchi. Môžete ich pritlačiť vidličkou, ja sa s tým nehrám :) V rozpise surovín mám aj hladkú múku. Tou si podsypávam cesto na doske, lepšie sa mi s ňou pracuje. Hádžem ich postupne do vriacej vody, keď vyplávajú, nechám ich ešte chvíľu prevrieť. Vyberám ich dierovanou naberačkou do naolejovanej misky.
  3. Cibule som nakrájala na polkruhy a rozmrvila prstami. Orestovala som ich na 2 PL bravčovej masti.
  4. Bryndzu som rozriedila podľa potreby vodou, v ktorej sa varili gnocchi. Druhú polovicu pečenej tekvice som pokrájala.
  5. Do taniera som uložila gnocchi, poliala bryndzou a posypala restovanou cibuľou a zvyšnou tekvicou.