Tekvicová omáčka s cesnakovým mäsom

Autor receptu: jody

Tak som objavila staré zásoby v mrazáku a treba ich polikvidovať, kým bude nová úroda.

6
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Postrúhanú tekvicu, alebo aj cukinu dáme do hrnca s koreninami, zalejeme studenou vodou a uvaríme do mäkka. Keď máme mladé cukiny, či tekvice, ani ich nešúpem, ani nevyberám vnútro. Z múky a sladkej smotany spravíme zátrepku, vmiešame do uvarenej tekvice a povaríme 5 min. Pridáme cukor podľa chuti, vypneme a pridáme ocot.
  2. Mäso pokrájame na kocky a sprudka opražíme na horúcej masti. Pridáme cesnak nakrájaný nadrobno (ja dávam veľa, tak 3/4 hlavičky), korenie, posolíme, pridáme vňať a riadnu dávku papriky. Keď pustí farbu, podlejeme horúcou vodou a udusíme do mäkka. Podávame s knedľou. Dobrú chuť.