Tekvicová omáčka s cesnakovým mäsom
Autor receptu: jody
Tak som objavila staré zásoby v mrazáku a treba ich polikvidovať, kým bude nová úroda.
6 porcií |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Postrúhanú tekvicu, alebo aj cukinu dáme do hrnca s koreninami, zalejeme studenou vodou a uvaríme do mäkka.
Keď máme mladé cukiny, či tekvice, ani ich nešúpem, ani nevyberám vnútro.
Z múky a sladkej smotany spravíme zátrepku, vmiešame do uvarenej tekvice a povaríme 5 min.
Pridáme cukor podľa chuti, vypneme a pridáme ocot.
- Mäso pokrájame na kocky a sprudka opražíme na horúcej masti. Pridáme cesnak nakrájaný nadrobno (ja dávam veľa, tak 3/4 hlavičky), korenie, posolíme, pridáme vňať a riadnu dávku papriky. Keď pustí farbu, podlejeme horúcou vodou a udusíme do mäkka.
Podávame s knedľou. Dobrú chuť.