Tekvicová minestrone
	        Autor receptu: marto990
	         
	        
	        Polievočka, ktorá zahreje a poteší nie len v sychravom počasí. S ciabattou chutí tak 
taliansky, mama mia..
| 		  
				  	  
				  	8 porcií  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	130 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Ako prvé je potrebné upiecť tekcivu. Tú si umyjeme, nakrájame na stredné kusy, potrháme na ňu tymián a štedro pokvapkáme olivovým olejom.
Pečieme cca 50 minút pri 180 stupňoch.
 - Po upečení necháme vychladiť, a vyberieme dužinu lyžicou.
 - Na základ si popržíme cibuľku na olivovom oleji, pridáme cesnak, lyžičku trstinového cukru, a chvíľu pražíme. Vlejeme konzervu paradajok, zmiernime plameň a necháme dusiť, cca 10 minút.
 - Pridáme tekvicový dužinu, červenú repu, zeler, bilinky, korenie a soľ. Premiešame. Zakryté necháme prebublať. Prileme vývar a na malom plameni varíme, kým sa nám zemiačky nerozpadávajú. Mojím cieľom bolo mať ich až mierne rozvarené, spolu s tekvicou.
 - Ako čerešničku, nakrájame slaninku na malé kocky, a mierne spražíme na štipke oleja. Vsypeme do polievky a vuala. Podávame s chlebíkom, bez, kto ako má rád, najlepšia je s ciabattou. Dobrú chuť.