Tekvicová minestrone

Autor receptu: marto990

Polievočka, ktorá zahreje a poteší nie len v sychravom počasí. S ciabattou chutí tak taliansky, mama mia..

8
porcií
30 minút
príprava
130 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ako prvé je potrebné upiecť tekcivu. Tú si umyjeme, nakrájame na stredné kusy, potrháme na ňu tymián a štedro pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme cca 50 minút pri 180 stupňoch.
  2. Po upečení necháme vychladiť, a vyberieme dužinu lyžicou.
  3. Na základ si popržíme cibuľku na olivovom oleji, pridáme cesnak, lyžičku trstinového cukru, a chvíľu pražíme. Vlejeme konzervu paradajok, zmiernime plameň a necháme dusiť, cca 10 minút.
  4. Pridáme tekvicový dužinu, červenú repu, zeler, bilinky, korenie a soľ. Premiešame. Zakryté necháme prebublať. Prileme vývar a na malom plameni varíme, kým sa nám zemiačky nerozpadávajú. Mojím cieľom bolo mať ich až mierne rozvarené, spolu s tekvicou.
  5. Ako čerešničku, nakrájame slaninku na malé kocky, a mierne spražíme na štipke oleja. Vsypeme do polievky a vuala. Podávame s chlebíkom, bez, kto ako má rád, najlepšia je s ciabattou. Dobrú chuť.