Tekvica so zemiakmi s kôprovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Spája nasladlosť tekvice s chuťou kôpru a stopou cesnaku.
2 porcie |
10 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Prichystáme suroviny. Tekvicu a zemiaky pokrájame na kocky, cibuľu na polmesiačiky. Kôprovú vňať rozoberieme na menšie časti.
- Na panvicu dáme lyžicu cesnakového oleja a opražíme na ňom cibuľu... Keď je sklovitá a mierne zhnednutá, vyberieme ju a dáme bokom.
- Do panvice dáme ďalšiu lyžicu oleja, vložíme tekvicu a opekáme ju 5 minút, pridáme zemiaky a opekáme ďalších 5 minút na slabšom plameni.
- Všetko osolíme, pridáme čierne korenie, rascu, zalejeme zeleninovým vývarom a 10 minút dusíme pod pokrievkou.
- Potom vývar zlejeme do menšieho hrnca. Odloženú cibuľu vmiešame k tekvici a zemiakom, prikryjeme pokrievkou, aby jedlo ostalo teplé.
- Do vývaru pridáme cesnak, v smotane rozmiešanú maizenu a varíme do požadovanej hustoty.
- Potom necháme chvíľu vychladnúť, pridáme limetkovú šťavu a agávový sirup. Vmiešame aj kôpor. (Vyšlo mi cca 200 ml omáčky.)
- Tekvicu so zemiakmi dáme na taniere, prelejeme omáčkou, dozdobíme kôprom a môžeme podávať.