Pečená plnená tekvica

Tekvica plnená fazuľou azuki, ryžou a zeleninou

Autor receptu: redakcia

Fazuľa azuki je ľahšie stráviteľná ako ostatné druhy fazule, nenafukuje tak. Navyše, keďže jej plody sú menšie, aj jej tepelná úprava trvá kratšie.

4
porcie
40 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na olej dáme dusiť pokrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú cuketu a kvaku, osolíme a pridáme pretlačený cesnak. Keď je zmes mäkká, preložíme ju do misky, primiešame uvarenú ryžu, uvarenú fazuľu azuki a kukuričnú strúhanku.
  2. Tekvice hokkaido prekrojíme na štvrtiny, jemne vydlabeme a naplníme fazuľovou zmesou. Takto pripravené tekvicové lodičky vložíme do vymasteného plechu a dáme piecť na 180 stupňov, cca 25–30 minút.