Pečená plnená tekvica
Tekvica plnená fazuľou azuki, ryžou a zeleninou
Autor receptu: redakcia
Fazuľa azuki je ľahšie stráviteľná ako
ostatné druhy fazule, nenafukuje tak.
Navyše, keďže jej plody sú menšie,
aj jej tepelná úprava trvá kratšie.
4 porcie |
40 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Na olej dáme dusiť pokrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú
cuketu a kvaku, osolíme a pridáme pretlačený cesnak.
Keď je zmes mäkká, preložíme ju do misky, primiešame uvarenú ryžu, uvarenú fazuľu azuki a kukuričnú strúhanku.
- Tekvice hokkaido prekrojíme na štvrtiny,
jemne vydlabeme a naplníme fazuľovou zmesou. Takto
pripravené tekvicové lodičky vložíme do vymasteného plechu a dáme piecť na 180 stupňov,
cca 25–30 minút.