Tekvica na tekvici

Autor receptu: eraserhead

na mladú tekvicu je vhodná aj ryba

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. 1/3 tekvice nakrájame na asi 1cm kolieska, očistíme obalíme v rozšľahanom vajíčku a následne v strúhanke s trochou soli, sezamom a ľanom. Dáme na pečiaci papier, jemne pokvapkáme olejom a dáme piecť na 180 a 30 minút.
  2. Zvyšnú tekvicu ošúpeme a celú nakrájame na malé kocky. V hrnci roztopíme trochu masla a pridáme rímsku rascu, necháme krátko prevoniať (1-2 minúty), pridáme nakrájanú tekvicu zľahka orestujeme (2-3 minúty) zalejeme vriacou vodou asi do polovice tekvice a osolíme. Na miernom plameni dusíme až do úplného odparenia tekutiny tak 30 minút, následne prepasírujeme alebo rozmixujeme do hladka.
  3. Z vnútornej strany šupiek si vhodným nástrojom pripravíme rezance ktoré necháme v troche oleja, citrónovej šťavy a rozmarínu aspoň 30 minút marinovať. Na tanier dáme rozmixovanú tekvicu, upečenú tekvicu tekvicové rezance. Podávame studené.