Tatarák z vareného raka a kuriatok

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvarené raky zbavené panciera posekáme najemno, pridáme soľ, čierne korenie, olej, bylinky a premiešame. Vývar odložíme na želatínu. Raky necháme odležať v chlade, aby sa všetky chute spojili.
  2. Z vody, cukru, octu, soli, bobkového listu a horčičných semienok pripravíme nálev, v ktorom krátko povaríme očistené kuriatka a necháme ich vychladnúť. Podľa návodu pripravíme želatínu s račím vývarom a vylejeme ju na plech, na ktorom budeme vykrajovať kolieska na dekoráciu.
  3. Pomocou formičky ukladáme na tanier račie mäso a marinované kuriatka. Navrch položíme „pokrievku“ z vykrojeného želé. Okolo poukladáme zvyšné huby a dekorujeme jedlými kvetmi.