Tatarák z vareného raka a kuriatok
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Uvarené raky zbavené panciera posekáme najemno, pridáme soľ, čierne korenie, olej, bylinky a premiešame. Vývar odložíme na želatínu. Raky necháme odležať v chlade, aby sa všetky chute spojili.
- Z vody, cukru, octu, soli, bobkového listu a horčičných semienok pripravíme nálev, v ktorom krátko povaríme očistené kuriatka a necháme ich vychladnúť. Podľa návodu pripravíme želatínu s račím vývarom a vylejeme ju na plech, na ktorom budeme vykrajovať kolieska na dekoráciu.
- Pomocou formičky ukladáme na tanier račie mäso a marinované kuriatka. Navrch položíme „pokrievku“ z vykrojeného želé. Okolo poukladáme zvyšné huby a dekorujeme jedlými kvetmi.
|