Tarte tatin

sycka - fotkasycka, 23. augusta 2012
Tarte tatin
Foto: sycka

Famózny, rýchly, jednoduchý, .... len sa tak zaprášilo po ňom :)

30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

4 veľké
4 PL
3 KL
1 cm pásik




Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme, nakrájame na mesiačiky.

  2. 2

    Z vody, cukru a masla spravíme karamel. Pridáme škoricu. Ak je zmes príliž riedka, necháme odpariť vodu.

  3. 3

    Ku karamelovej zmesi pridáme jablká, poriadne premiešame a chvíľu podusíme.

  4. 4

    Jablkovú zmes vysypeme do vymasteného plechu, alebo tortovej formy, tak aby boli mesiačiky v jednej rovine. Na jablká uložíme rozvaľkané lístkové cesto.

  5. 5

    Pečime v rozohriatej rúre pri 180-200 °C 35 až 40 minút až je lístkové cesto pekné hnedé.

  6. 6

    Upečený koláč otočíme naopak a podávame :) Najlepší je čerstvy, chrumkavý :) Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

slawek
Ja ju mam rads vanilkovou zmrzlinou...mnam!
pusta
poznám,výborné. ale aj s orechami
sycka
Je fakt skvely a dlhu zivotnost rozhodne nema :)
marcy
upečený vlašský orech tam urobí parádu,je to fakt rýchly a neskutočne jednoduchý ,zároveň poctivý koláčik....vždy lepšia varianta,ako napolitánky máčané v tuku,či iné umelohmotne dochutené lakocinky :))
afataga
tak som ho robila az dnes, dala som trochu menej cukru a pridala som orechy, je fantasticky, nabuduce dam aj sezamove semienka
martamm
Uložený, toto sa nedá nevyskúšať... :::::))))))))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia