Tarte tatin
Autor receptu: sycka
Famózny, rýchly, jednoduchý, .... len sa tak zaprášilo po ňom :)
30 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Jablká ošúpeme, nakrájame na mesiačiky.
- Z vody, cukru a masla spravíme karamel. Pridáme škoricu. Ak je zmes príliž riedka, necháme odpariť vodu.
- Ku karamelovej zmesi pridáme jablká, poriadne premiešame a chvíľu podusíme.
- Jablkovú zmes vysypeme do vymasteného plechu, alebo tortovej formy, tak aby boli mesiačiky v jednej rovine. Na jablká uložíme rozvaľkané lístkové cesto.
- Pečime v rozohriatej rúre pri 180-200 °C 35 až 40 minút až je lístkové cesto pekné hnedé.
- Upečený koláč otočíme naopak a podávame :) Najlepší je čerstvy, chrumkavý :) Dobrú chuť :)