Tarte tatin

Autor receptu: sycka

Famózny, rýchly, jednoduchý, .... len sa tak zaprášilo po ňom :)

30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Jablká ošúpeme, nakrájame na mesiačiky.
  2. Z vody, cukru a masla spravíme karamel. Pridáme škoricu. Ak je zmes príliž riedka, necháme odpariť vodu.
  3. Ku karamelovej zmesi pridáme jablká, poriadne premiešame a chvíľu podusíme.
  4. Jablkovú zmes vysypeme do vymasteného plechu, alebo tortovej formy, tak aby boli mesiačiky v jednej rovine. Na jablká uložíme rozvaľkané lístkové cesto.
  5. Pečime v rozohriatej rúre pri 180-200 °C 35 až 40 minút až je lístkové cesto pekné hnedé.
  6. Upečený koláč otočíme naopak a podávame :) Najlepší je čerstvy, chrumkavý :) Dobrú chuť :)