Tartar (tatarák) z lososa
Autor receptu: radox1
jednoduchy recept s nadychom luxusu urceny na bankety,silvestra a podobne akcie.cerstveho lososa je mozne nahradit udenym,tak isto je mozne losos nahradit aj tuniakom.
3-4 porcie |
30 minút príprava |
Postup
- lososa nakrajame na male kocečky(v ziadnom pripade nemelieme ani nesekame aby nam z toho nevznikla kasa),pridame na male kocky dozrete avokako-pomer lososa k avokadu je 3 ku 1.
- pridame ostatne prisady a opatrne premiesame,potom dochutime podla svojej chuti.vyhrame sa na tanieri s naaranzovanim(na nete je vela obrazkov),ja pridavam svoj(balzamikova redukcia,kaviar,chilli olej a citron),a podavame s hriankami,bagetkami,krekrami a podobne.dobrou kombinaciou je creme fraiche zmiesany s chrenom,zapijame bielym vinom-u mna odroda sauvignon.
- odporucam tento pokrm pripravovat tesne pred podavanim,nakolko citrusy posobia na rybu ako kyselina,a dlhsim skladovanim by farba lososa zbledla a zmenili sa chutove vlastnosti.
dobru chut.