Tartaletky
Tartaletky s uhorkovou penou
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
18 minút na 170 °C |
Postup- Preosiatu múku zmiešame so soľou,
zapracujeme maslo a vajce. Ak je cesto
tuhé, pridáme trošku studenej vody.
Hotové cesto necháme v chladničke pol
hodiny postáť.
- Potom cesto rozvaľkáme
a vykrojíme kruhy s priemerom väčším ako
formičky. Kruhy cesta rozdelíme do formičiek
na tartaletky tak, aby kraje trošku pretŕčali nad okrajom. Cesto popicháme vidličkou. Pečieme na „slepo"(zaťažené papierom
na pečenie, do ktorého nasypeme sušený
hrach alebo ryžu) v rúre zohriatej na 170 °C
18 minút.
- Uhorková pena: Umytú uhorku nakrájame na drobné
kocky. Smotanu vyšľaháme, zapracujeme
ricottu a nakrájanú uhorku. Dochutíme soľou a bielym korením. Upečené vychladnuté tartaletky plníme uhorkovou penou.
|