Tartaletky

Tartaletky s uhorkovou penou

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
18 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Preosiatu múku zmiešame so soľou, zapracujeme maslo a vajce. Ak je cesto tuhé, pridáme trošku studenej vody. Hotové cesto necháme v chladničke pol hodiny postáť.
  2. Potom cesto rozvaľkáme a vykrojíme kruhy s priemerom väčším ako formičky. Kruhy cesta rozdelíme do formičiek na tartaletky tak, aby kraje trošku pretŕčali nad okrajom. Cesto popicháme vidličkou. Pečieme na „slepo"(zaťažené papierom na pečenie, do ktorého nasypeme sušený hrach alebo ryžu) v rúre zohriatej na 170 °C 18 minút.
  3. Uhorková pena: Umytú uhorku nakrájame na drobné kocky. Smotanu vyšľaháme, zapracujeme ricottu a nakrájanú uhorku. Dochutíme soľou a bielym korením. Upečené vychladnuté tartaletky plníme uhorkovou penou.