Tartaletky

Tartaletky s krémom z bielej čokolády

Autor receptu: redakcia

24
porcií
40 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: V miske rozmrvíme múku, kakao a cukor so studeným, na malé kocky nakrájaným maslom. Pridáme žĺtok a spracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na noc do chladničky.
  2. Na druhý deň cesto rozvaľkáme a vyložíme ním dno a boky formičiek s vlnitým okrajom a odnímateľným dnom (priemer 10 cm). Pečieme 10 minút pri 180 °C. Povrch cesta môžeme pred pečením zaťažiť „perlami na pečenie“ (alebo fazuľou), aby sa nezdvihlo. Keď upečené korpusy vychladnú, opatrne ich vyberieme z formy.
  3. Krém: Mascarpone so smotanou a s cukrom vyšľaháme, primiešame rozpustenú vlažnú čokoládu, citrónovú šťavu a vanilkovú pastu. Krémom naplníme tartaletky a dozdobíme.