Tartaletky
Tartaletky s krémom z bielej čokolády
Autor receptu: redakcia
24 porcií |
40 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup- Cesto: V miske rozmrvíme
múku, kakao a cukor so studeným, na malé kocky nakrájaným
maslom. Pridáme žĺtok a spracujeme cesto, ktoré zabalíme do
fólie a odložíme na noc do chladničky.
- Na druhý deň cesto rozvaľkáme a vyložíme ním dno a boky formičiek s vlnitým okrajom a odnímateľným dnom (priemer
10 cm). Pečieme 10 minút pri
180 °C. Povrch cesta môžeme pred pečením zaťažiť „perlami
na pečenie“ (alebo fazuľou),
aby sa nezdvihlo. Keď upečené
korpusy vychladnú, opatrne
ich vyberieme z formy.
- Krém: Mascarpone so smotanou a s cukrom vyšľaháme, primiešame rozpustenú vlažnú čokoládu, citrónovú šťavu a vanilkovú pastu.
Krémom naplníme tartaletky a dozdobíme.
|