Pistáciový zákusok

Tart v štýle dubajskej čokolády

Autor receptu: redakcia

Pri príprave receptu je hlavne dôležité nezaspať, kým sa pečie korpus. Inak by sa tam nemalo nič pokaziť.* Aspoň to tvrdí foodblogerka @klaudi_rimka, ktorá tento recept vymyslela, aby potešila svojich blízkych a followerov.

10 ks
porcií
35 (+ chladenie) minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: V miske zmiešame sypké suroviny a rukami zapracujeme zmäknuté maslo. Nakoniec pridáme žĺtok a cesto vypracujeme rukami.
  2. Cestom vyložíme formu na tart (priemer 22 cm) s vyberateľným dnom. Popicháme ho vidličkou a odložíme na 15 minút do chladničky.
  3. Vychladené cesto pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C stupňov asi 15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  4. Medzitým vymiešame v miske pistáciový krém a pražené rezance kadayif - hustotu si prispôsobíme podľa potreby. Plnkou naplníme tart.
  5. V horúcej smotane roztopíme nalámanú čokoládu a polejeme koláč. Dozdobíme nasekanými pistáciami.
  6. Tart necháme aspoň 1,5 hodiny v chladničke a podávame.