Pistáciový zákusok
Tart v štýle dubajskej čokolády
Autor receptu: redakcia
Pri príprave receptu je hlavne dôležité nezaspať, kým sa pečie korpus. Inak by sa tam nemalo nič pokaziť.* Aspoň to tvrdí foodblogerka @klaudi_rimka, ktorá tento recept vymyslela, aby potešila svojich blízkych a followerov.
10 ks porcií |
35 (+ chladenie) minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Korpus: V miske zmiešame sypké suroviny a rukami zapracujeme zmäknuté maslo. Nakoniec pridáme žĺtok a cesto vypracujeme rukami.
- Cestom vyložíme formu na tart (priemer 22 cm) s vyberateľným dnom. Popicháme ho vidličkou a odložíme na 15 minút do chladničky.
- Vychladené cesto pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C stupňov asi 15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- Medzitým vymiešame v miske pistáciový krém a pražené rezance kadayif - hustotu si prispôsobíme podľa potreby. Plnkou naplníme tart.
- V horúcej smotane roztopíme nalámanú čokoládu a polejeme koláč. Dozdobíme nasekanými pistáciami.
- Tart necháme aspoň 1,5 hodiny v chladničke a podávame.