Foto: nemcovacloo
Tento recept je určený pre ľudí, ktorí radi varia "od oka". Tento recept by Vás mohol zaujať vďaka tomu, že je to niečo iné Zobraziť celý popisTento recept je určený pre ľudí, ktorí radi varia "od oka". Tento recept by Vás mohol zaujať vďaka tomu, že je to niečo iné ako klasické rizoto s ryžou a kuracím mäsom. Keďže milujem tarhoňu rozhodla som sa spraviť takéto rizoto. A aby to bolo niečo iné rozhodla som sa zakomponovať lososa. Verím, že si Vás výsledok z tohto receptu získa rovnako ako mňa. ps: Recept bol čistý experiment, ktorý som si vytvorila v hlave.
porcií
Postup
-
1
suroviny č.1
-
2
suroviny č.2
-
3
suroviny č.3
-
4
Na začiatku si spracujeme lososa, ktorý ma na spodnej strane kožu. Tú odrežeme a môžeme začať lososa krájať na malé kocky ( ako kuracie soté ).
-
5
Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Jánsku misu si vymastíme maslom.
-
6
Do misky pridáme lososové soté a zalejeme olejom tak aby nám po zmiešaní lososa s koreninami ostala aj "omáčka". Môžete pridať aj trochu vody ak to nechcete mať celé len v oleji. Ja som vodu nepridávala.
-
7
Do tejto misky začneme pridávať koreniny. Ja som použila červenú papriku pálivú, čierne korenie, drvenú bazalku, čili korenie, korenie na ryby, provensalské byliny, petržlenovú vňať. Množstvo musíte usúdiť už vy. Všetko je len a len na vašej chuti. Ja osobne som korením nešetrila a ani som tomu rizotu neuškodila. Počas pridávania korenín stále premiešavame.
-
8
Lososa následne dáme na vymastenú jánsku misu. Na vrch môžete pridať aj maslo. A nakoniec dáme misu do rúry. Rúru stiahneme na 150 stupňov a pečieme cca 20 minút, ale stále kontrolujeme.
-
9
Do hrnca nalejeme už vopred zovretú vodu z kanvice. Vodu osolíme. Počkáme ešte chvíľu kým voda úplne nezovrie a nasypeme tam jeden celý sáčok tarhone. Varíme cca 15minút kým tarhoňa nezmäkne. Varíme na strednom ohni.
-
10
Na panvicu nalejeme olej a pridáme cibuľu, ktorý mierne opražíme. Množstvo cibule je na Vás. Ja som pridala dve stredne veľké cibule.
-
11
Keď sa cibuľa začne pražiť pridáme fazuľové strúčiky. Pomiešame a na vrch pridáme ešte červenú papriku ( pálivú ). Môžete to poliať štipkou vody. Varíme na miernom ohni.
-
12
Keď sa tarhoňa uvarila, scedíme ju. Na ďalšiu panvicu si tiež prichystáme cibuľu a necháme ju chvíľu opražiť.
-
13
Následne na panvicu ( zoberte si radšej väčšiu ) pridáme tarhoňu a miešame. Varíme na miernom ohni. Snažíme sa tú tarhoňu ešte opražiť a nech dostane lepšiu chuť vďaka cibuli.
-
14
Na panvici kde pripravujeme fazuľky pridáme aj zeleninovú zmes Wok a kukuricu. Celé to miešame a pridávame koreniny podľa chuti. Ja som tam dávala aj čili, korenie na zeleninu, bazalku, atď.
-
15
Tesne pred koncom pridáme do zeleniny ešte strúčiky cesnaku. Môžete aj nemusíte. Počet strúčikov záleží na Vás.
-
16
Po upečení vytiahneme lososa z rúry.
-
17
Pripravte si jednu väčšiu misku v ktorej budete rizoto uskladňovať. Do tejto misy pridajte lososa, tarhoňu a zeleninovú zmes. Celé to premiešame a môžeme servírovať. Dobrú chuť
michallatta.blog.sme.sk/c/258610/Najlepsia-slovenska-tarhona.ht...