Tapiokový puding so skaramelizovanými hruškami a kardamómom
Recept od Martiny Grňovej (www.foodlover.sk), ktorý si vyskúšali výhercovia marcového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Zobraziť celý popisRecept od Martiny Grňovej (www.foodlover.sk), ktorý si vyskúšali výhercovia marcového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.
porcie
tepelná úprava
Suroviny
| 60 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml (60% podiel kokosu) | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 - 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks (najlepšie druh Williams) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL (alebo ghee, kokosový olej) | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Tapiokové perly namočíme na 15 minút. Scedíme a dáme do hrnca s vodou a kokosovým mliekom. Vanilkový struk pozdĺžne prekrojíme a vyškriabeme z neho nožom semienka. Semienka i struk pridáme do hrnca. Varíme na miernom plameni za stáleho miešania, kým puding nezhustne (cca 10 minút). Odstránime struk a pridáme med.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Hrušky nakrájame na mesiačiky.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Opekáme ich z oboch strán na masle alebo ghee alebo kokosovom oleji, kým nezhnednú (neskaramelizujú).
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Keď sú skaramelizované, posypeme ich kardamómom a premiešame.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Ešte teplý puding nalejeme do misiek, navrch nakladieme skaramelizované hrušky a polejeme výpekom z opekaných hrušiek.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Mandľové lupienky jemne opražíme na suchej panvici.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Ozdobíme mätou a opraženými mandľovými lupienkami.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu