Tapiokový puding so skaramelizovanými hruškami a kardamómom
Foto: skolavareniapolus
Recept od Martiny Grňovej (www.foodlover.sk), ktorý si vyskúšali výhercovia marcového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Zobraziť celý popisRecept od Martiny Grňovej (www.foodlover.sk), ktorý si vyskúšali výhercovia marcového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.
porcie
tepelná úprava
Suroviny
60 g |
|
200 ml (60% podiel kokosu) |
|
200 ml |
|
1/2 ks |
|
1 - 2 PL |
|
1 ks (najlepšie druh Williams) |
|
1 PL (alebo ghee, kokosový olej) |
|
štipka |
|
1/2 ČL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Tapiokové perly namočíme na 15 minút. Scedíme a dáme do hrnca s vodou a kokosovým mliekom. Vanilkový struk pozdĺžne prekrojíme a vyškriabeme z neho nožom semienka. Semienka i struk pridáme do hrnca. Varíme na miernom plameni za stáleho miešania, kým puding nezhustne (cca 10 minút). Odstránime struk a pridáme med.
-
2
Hrušky nakrájame na mesiačiky.
-
3
Opekáme ich z oboch strán na masle alebo ghee alebo kokosovom oleji, kým nezhnednú (neskaramelizujú).
-
4
Keď sú skaramelizované, posypeme ich kardamómom a premiešame.
-
5
Ešte teplý puding nalejeme do misiek, navrch nakladieme skaramelizované hrušky a polejeme výpekom z opekaných hrušiek.
-
6
Mandľové lupienky jemne opražíme na suchej panvici.
-
7
Ozdobíme mätou a opraženými mandľovými lupienkami.
Diskusia k receptu