Jednohubky

Tapas s nakladanou paprikou

Autor receptu: redakcia

Manchego je syr vyrábaný v španielskej oblasti La Mancha z mlieka oviec plemena Manchega. Zreje od 60 dní do 2 rokov.

8 ks
porcií

Postup

  1. Začneme prípravou nakladanej papriky: Červenú papriku umyjeme, osušíme a opečieme na panvici s rozpáleným olivovým olejom tak, aby bola celá ponorená v oleji. Smažíme ju dovtedy, kým nemá hnedú kožu. Potom ju položíme do misky, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
  2. Vychladnutú papriku rozrežeme na polovice, zbavíme ju jadierok a oškrabeme kožu. Nakrájame ju na pásiky hrubé asi 3 mm. Zalejeme 30 ml olivového oleja, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, nasekaný kôpor, soľ, korenie, zmiešame a naloženú papriku necháme aspoň cez noc odpočívať.
  3. Tmavé pečivo nakrájame na kolieska, opečieme na olivovom oleji, položíme naň pásiky nakladanej papriky, ovčí syr manchego, 2 zrolované plátky choriza, prepichneme špáradlom a dozdobíme kúskami červenej cibule a čerstvými bylinkami.