Jednohubky
Tapas s nakladanou paprikou
Autor receptu: redakcia
Manchego je syr vyrábaný v španielskej oblasti La Mancha z mlieka oviec plemena Manchega. Zreje od 60 dní do 2 rokov.
Postup
- Začneme prípravou nakladanej papriky: Červenú papriku umyjeme, osušíme a opečieme na
panvici s rozpáleným olivovým
olejom tak, aby bola celá ponorená v oleji. Smažíme ju dovtedy,
kým nemá hnedú kožu. Potom ju
položíme do misky,
prikryjeme potravinovou fóliou
a necháme vychladnúť.
- Vychladnutú papriku rozrežeme na
polovice, zbavíme ju jadierok
a oškrabeme kožu. Nakrájame ju na pásiky hrubé asi
3 mm. Zalejeme 30 ml olivového oleja, pridáme na plátky
nakrájaný cesnak, nasekaný
kôpor, soľ, korenie, zmiešame
a naloženú papriku necháme aspoň cez noc odpočívať.
- Tmavé pečivo nakrájame na kolieska, opečieme
na olivovom oleji, položíme
naň pásiky nakladanej papriky, ovčí syr manchego, 2 zrolované plátky choriza, prepichneme špáradlom a dozdobíme
kúskami červenej cibule a čerstvými
bylinkami.