Tak trochu netradičné vanilkové rožteky fotorecept

paploska - fotkapaploska, 21. decembra 2012
Tak trochu netradičné vanilkové rožteky (fotorecept)
Foto: paploska

Veľmi krehké a jemné rožteky. Upečte si ich z dvojitej dávky, pretože tá prvá sa rýchlo minie :-)

100
porcií
40 minút
príprava
7 minút
na 190 °C

Suroviny

300 g
200 g
100 g
7 PL
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Ja mávam ghee v chladničke (viem, že nemusí byť), takže ho nechávam 20 minúť pri izbovej teplote zmäknúť.

    Tak trochu netradičné vanilkové rožteky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny dôkladne vymiesim do pevného cesta. Najprv budete mať pocit, že z toho nič nebude:-), ale chce to len čas a vznikne pekný bochník. Bochník nechám 20-30 minút v chladničke. Ak ho tam necháte dlhšie, budete ho musieť rozdeliť na menšie časti, aby sa oteplilo a dalo sa s ním pracovať.

    Tak trochu netradičné vanilkové rožteky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z cesta formujem malé rožteky. Pozor však na ich veľkosť, veľmi tenké budú krehké a budú sa lámať. Pečiem ich v dobre vyhriatej rúre a pri 190 st. len pár minút. Nerobte radšej nič iné, mne sa dnes prvý plech spálil. Ešte mierne teplé rožky obaľujem vo vanilkovom cukre (nie vanilíne!) Z tých čo sa polámali som spravila pridaním rumu, hrozienok a 70% čokolády malé guličky.

    Tak trochu netradičné vanilkové rožteky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
ked pecies zo spaldovej muky ako tieto rozteky, / pretoze nema dostatok lepsku ako ina biela muka/- pridaj si 1 velky ztok, nebudu sa ti lamat. inac krasne, chutne a naviac si vytvorila 2 rozne druhy!
honestka@ ďakujem za radu, nabudúce určte ten žĺtok pridám. minulé Vianoce som ich nemala až také jemné, asi som dala niečo iné do cesta :-)
@evanaaa tento recept som si celý prispôsobila a v pôvodnom je klasický práškový cukor, maslo a pšeničná múka. teda určite to pôjde aj s roztopeným maslom a veľmi ma teší, že si ich ukladáš :-)

Pridaj komentár k receptu: