Tak trochu netradičné vanilkové rožteky (fotorecept)
	        Autor receptu: paploska
	         
	        
	        Veľmi krehké a jemné rožteky. Upečte si ich z dvojitej dávky, pretože tá prvá sa rýchlo 
minie :-) 
| 
 100porcií
 | 
 40 minútpríprava
 | 
 7 minútna 190 °C
 | 
Postup
- Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Ja mávam ghee v chladničke (viem, že nemusí byť), takže ho nechávam 20 minúť pri izbovej teplote zmäknúť. 
- Všetky suroviny dôkladne vymiesim do pevného cesta. Najprv budete mať pocit, že z toho nič nebude:-), ale chce to len čas a vznikne pekný bochník. Bochník nechám 20-30 minút v chladničke. Ak ho tam necháte dlhšie, budete ho musieť rozdeliť na menšie časti, aby sa oteplilo a dalo sa s ním pracovať. 
- Z cesta formujem malé rožteky. Pozor však na ich veľkosť, veľmi tenké budú krehké a budú sa lámať. Pečiem ich v dobre vyhriatej rúre a pri 190 st. len pár minút. Nerobte radšej nič iné, mne sa dnes prvý plech spálil. Ešte mierne teplé rožky obaľujem vo vanilkovom cukre (nie vanilíne!)  Z tých čo sa polámali som spravila pridaním rumu, hrozienok a 70% čokolády malé guličky.