Tagliatelle so syrovo-hubovou omáčkou

Autor receptu: nikoletka2112

Tento recept bol vytvorený narýchlo, pretože som si potrebovala spraviť niečo rýchle, chutné a hlavne niečo, čo zasýti. Tak som pozrela čo dom ponúka a z toho vzniklo toto. :- )

2
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Najskôr si pripravíme huby. Keďže som použila na tento recept sušené, zaliala som ich vriacou vodou, aby sa rehydratovali. Necháme ich namočené čo najdlhšie, aspoň 15min. Na panvici si na troche oleja osmažíme nakrájanú cibuľku na kocky. Na malé kúsočky si nakrájame asi dve hlavičky brokolice. Zároveň si dáme variť cestoviny a do vody pridáme trošku soli.
  2. Keď už máme cibuľku do sklovita osmaženú, pridáme k nej nasekanú brokolicu a chvíľu smažíme. Následne pridáme huby, a smažíme asi 6-7 minút. V priebehu smaženia huby zľahka posolíme.
  3. Keď už vidíme že sú huby osmahnuté, vytlačíme do tejto zmesi banbíno alebo akýkoľvek tavený syr. Na zriedenie pridáme trocha smotany na varenie ( ja som liala od oka, aby omáčka nebola moc riedka ani moc hustá). Pridáme nasekanú petržlenovú vňaťku a pretlačený cesnak. Dochutíme korením, oreganom, provensálskymi bylinkami a pridáme trošku muškátoveho orieška. Omáčka je hotová! Pri konci do nej pridáme trochu nastrúhaného syru (ja som použila eidam), omáčka bude super "ťahavá"
  4. Keď sú cestoviny uvarené, zlejeme ich, a oblejeme studenou vodou. Na cestoviny dáme omáčku a hotovo. Dobrú chuť