Syrový koláč s údeným mäsom

Autor receptu: redakcia

8
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 185 °C

Postup

  1. Cesto: Dôkladne vymiešame múku zmiešanú s 1 KL soli, maslo, vajce, vodu a vypracujeme cesto do tvaru bochníka. Necháme odpočívať prikryté utierkou asi hodinu. Plnka: Mäso a syr nakrájame na malé kocky, pridáme vajcia, cesnak, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie. Dôkladne premiešame.
  2. Cesto znovu premiesime a rozdelíme na dve tretiny a jednu tretinu. Väčšiu časť rozvaľkáme a dáme do pizza formy s priemerom 26 cm. Cesto má presahovať kraje. Popicháme ho vidličkou a dáme náplň. Potom prikryjeme 1/3 cesta, ktoré sme si tiež rozvaľkali.
  3. Kraje postláčame, potrieme vajcom a z ostatkov cesta povykrajovať rôzne tvary, ktoré poukladáme na žĺtkom potretý koláč. Pečieme 25 minút vo vyhriatej rúre na 185 °C.
  4. Náš tip: Koláč je výborný horúci aj studený. S náplňou možno neobmedzene improvizovať podľa vlastnej chuti.