Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta fotorecept
Foto: ancicka
Chrumkavé a zároveň jemné...
príprava
na 200 °C
Suroviny
1/2 kg |
|
250 g varené |
|
1 ks |
|
40 g |
|
1/2 PL |
|
1 ČL |
|
125 ml |
|
1/2 kocky čerstvé |
|
200 g tvrdý strúhaný |
|
podľa potreby mleté |
|
ks na potretie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
V miske si pripravíme zemiaky+ vajíčko a zmiešame,
-
2
pridáme kvasok, ktorý sme urobili s mlieka, cukru a čerstvého droždia,
-
3
pridáme masť, soľ a múku, aby vzniklo dosť husté cesto
-
4
a na doske ho prehniesť. Cesto by malo byť hustejšie preto, lebo počas kysnutia cesto zredne, aby nebolo mäkké.
-
5
Vložíme ho naspäť do misky
-
6
a na teplom mieste necháme vykysnúť.
-
8
Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 rovnaké častí, potom rozvaľkáme asi na 1,5 cm.
-
9
Cesto potrieme jemne olejom a rozložíme naň postruhaný syr, posypeme semienkami
-
10
a stočíme do rolky.
-
11
Rolku pokrájame na kolieska
-
12
a uložíme na pomastený plech.
-
13
Tak isto môžme na slimáky použiť aj mleté škvarky, jemne ich natrieť na desto, posýpať semienkami
-
14
zrolovať, pokrájať a uložiť na plech. Potom slimáky potrieť žĺtkom, nechať aspoň 15 min na plechu podkysnúť a upiecť
-
15
pekne do zlatista.
-
16
Škvarkové.
Diskusia k receptu