Syrové krekry
Syrové krekry

Syrové krekry so šunkou a s tapenádou fotorecept

Zoltán Baláž
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 5. januára 2018
Syrové krekry so šunkou a s tapenádou (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
20 minút
príprava
8-10 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
100 g
100 g
1 ks
Tapenáda:
100 g
200 g (bez kôstky)
Na ozdobu:
70 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo studeného masla, múky, postrúhaného syra a vaječného žĺtka vypracujeme jemné cesto, ktoré dáme odležať na 10 minút do chladničky.

    Syrové krekry so šunkou a s tapenádou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom cesto rozvaľkáme medzi papiermi na pečenie na hrúbku 4–5 mm. Z cesta vykrojíme krekry požadovaného tvaru a pomocou slamky spravíme imitáciu výzoru ementálu. Pečieme pri 180 °C asi 8–10 minút.

    Syrové krekry so šunkou a s tapenádou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tapenáda: Z rozsekaných olív pomocou kuchynského robota, créme fraiche, vňate, kvapky citrónovej šťavy a soli pripravíme zmes na krekry. Ozdobíme prosciuttom alebo pečenou šunkou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: