Syrová torta so špargľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Hladkú múku zmiešame s rozšľahanými vajíčkami, pridáme mäkké maslo, asi 3 lyžice vody, štipku soli. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a vložíme na 20 minút do chladničky.
  2. Medzitým povaríme špargľu, stačí 3 – 4 minúty. Scedíme, necháme vychladnúť. Zmiešame vajcia, smotanu, lučinu, okoreníme a osolíme. Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme ho na 2 – 3 mm hrúbku, opatrne vložíme do formy.
  3. Cesto prstami roztiahneme aj po okrajoch, na cesto poukladáme špargľu. Zalejeme smotanovou zmesou, posypeme parmezánom. Povrch môžeme ozdobiť kúskami špargle. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C dozlatista.