Syrová torta so špargľou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
10-15 minút na 180 °C |
Postup- Hladkú múku zmiešame s rozšľahanými
vajíčkami, pridáme mäkké maslo,
asi 3 lyžice vody, štipku soli. Vypracujeme
hladké nelepivé cesto, ktoré zabalíme do
potravinovej fólie a vložíme na 20 minút
do chladničky.
- Medzitým povaríme špargľu, stačí
3 – 4 minúty. Scedíme, necháme vychladnúť.
Zmiešame vajcia, smotanu, lučinu,
okoreníme a osolíme. Cesto vyberieme
z chladničky, rozvaľkáme ho na 2 – 3 mm
hrúbku, opatrne vložíme do formy.
- Cesto prstami roztiahneme aj po okrajoch,
na cesto poukladáme špargľu. Zalejeme
smotanovou zmesou, posypeme
parmezánom. Povrch môžeme ozdobiť
kúskami špargle. Pečieme v rúre rozohriatej
na 180 °C dozlatista.
|