Foto: dorisa
Takúto polievku mávame aj cez sviatočné dni vianočné. Dnes ju mala vnučka na obed.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na polievku.
-
2
Do vody dáme variť šošovicu( ja nenamáčam, len umyjem) spolu s bobkovým listom a klobáskou. Kedˇže je to mäkká klobáska, po uvarení ju vyberieme na tanierik.
-
3
Keď je šošovica na 3/4 uvarená, pridáme zemiaky nakrájané na kocočky, osolíme a dovaríme domäkka.
-
4
Kyslú smotanu zmiešame s kopcovitou lyžicou hladkej múky a vlejeme do polievky, Necháme prejsť varom a odstavíme. Dochutíme octom a soľou a podávame. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu