Švédske pagáčiky s domácou tatárkou fotorecept

jack - fotkajack, 7. mája 2016
Švédske pagáčiky s domácou tatárkou (fotorecept)
Foto: jack

Je to veľmi chutné a jednoduché jedlo,ktoré zvládne každý začiatočník.

15
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
150 g
1 ks
1 menší ks
3 - 4 PL
podľa chuti
1 ČL
 (olej)
podľa chuti
Domáca tatárska omáčka:
250 g
125 g
1 PL
1 ks
1 maličký ks
 na pokvapkanie
 na dochutenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misky si dáme mäsko do ktorého pridáme všetky ingrediencie. Cibuľku opražíme na br.masti do zlatohneda. Keď máme novú, dáme aj zelené.

    Švédske pagáčiky s domácou tatárkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmes riadne zamiešame, strúhanku pridávame po častiach. Nemá to byť ani husté, ani riedke.

    Švédske pagáčiky s domácou tatárkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Začneme formovať placky, keď sa nám lepí na ruky, namočíme si ich vodou a pokračujeme. Plech si potrieme olejom.

    Švédske pagáčiky s domácou tatárkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyšlo mi 15 ks, len 3 sa mi už na plech nezmestili. Urobila som ich len na panvici. Vrch potrieme roztopeným maslom a pečieme asi 45 minút do ružova. Každý nech si odsleduje podľa vlastnej rúry. Prílohu som zvolila nové zemiačky s petrž. vňaťkou.

    Švédske pagáčiky s domácou tatárkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Domáca tatarka: Uhorku aj cibuľku nakrájame na čo najmenšie kúsky, aby ich tam necítili hlavne deti, pretože potom nastane hotová pohroma. Do väčšej misky si vysypeme smotanu aj jogurt. Pridáme horčicu, pokrájanú uhorku aj cibuľku. Pridáme cukor asi 2 malé lyžičky každý podľa svojej chuti a nakoniec pokvapkáme citronom. Poriadne zamiešame a dáme do chladničky.

    Švédske pagáčiky s domácou tatárkou (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Mleté mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

terinka55
Robím podobne, pečiem na papieri. Tvoje vyzerajú fajnovo, chválim a 5*.
haji
@Jack krásné! Název mě dostal - já myslela, že co se jmenuje pagáčik, je z těsta. Chjo, jeden se pořád učí. Dobrá kombinace, falešná tatarka je bezva. Mohu přispět s trochou do mlýna: cibuli když pokapeš citronem, tak není tak těžká a cítit. Tato rada je myšlena pro konzumaci za syrova - pomazánka, dresing, k sardinkám, do zeleninového salátu apod. Třeba na chleby ve vajíčku už by mi to nesedělo, tak to dělám tak, že cibuli pokrájenou na polokroužky pokladu vedle sebe a trochu posolím. Oběma způsoby se zjemní působení síry, kterou cibule obsahuje. Chuť je méně ostrá a cibule též lépe stravitelná. Přeji krásný den!!
monty469
Moja milá sestrička. Tie pagáčiky si ukladám a čoskoro ich aj urobím. Naši majú také radi. Veru sa ti vydarili, vyzerajú veľmi chutne :-)
jack
@Haji (7.5.2016 16:16)

Ďakujem ti milá Haji.Dobrá rada nad zlato.To si určite zapamätám a budem to praktizovať.
jack
@Monty469 (7.5.2016 16:53)

Ahoj sestrička.Ono to vyzerá ako fašírka,ale nie je.Mne sa to trošku dlhšie robilo má to byť tak do ružova.Len keď človek robí 10 vecí naraz,tak nestíha kontrolovať rúru.Ale sú dobré.Pozdravujem a ešte peknú sobotu prajem.
evanaaa
Celkom sa mi tie "pagáčiky" pozdávajú, to by bolo pre môjho muža, žiaľ, teraz ( na dlhšie) nemôže....ale ukladám pre "strýčka príhodu" :) Ozaj, tá masť tiež ide do zmesi, musí tam byť?
jack
@Evanaaa (7.5.2016 18:09)

Ďakujem za komentár.Tá masť tam byť ani nemusí,praží sa nej len tá cibuľka,ale kľudne môžeš použiť olej.Pekný večer.
kukulienka71
:-)) cibuľku ale len tepelne upravenú ofrfle aj moja malá. Ty si figliar, že mäsové pagáčiky. Mleté mäso so smotanou je veľmi chutné, šťavnaté.
salinka
Veľmi sa mi páčia fašírko-pagáčiky pečené na plechu, netopiace sa v oleji a taktiež odľahčená tatárka. Máš odomňa čo len chceš:-)
jack
@Kukulienka71 (7.5.2016 20:24)

Ďakujem za komentík,no ja toto jedlo poznám odjakživa ako pagáčiky.Je to trošku zavádzajúce,ale čo už.
jack
@Salinka (7.5.2016 20:49)

Ďakujem pekne.Som rada,že sa páči.Aj ty si tomu dala pekný názov fašírko- pagáčiky.Páči sa mi.
atulienka
Chválim recept aj foto a ukladám do KK. Jasne, že dávam 5*. Ak z toho chcem urobiť recept pre diabetika, dám do pagáčikov namiesto strúhanky pomleté ľanové semienka. Ide mi hlavne o to, aby boli bezplepkové.
jack
@ Patroveckypitrs @ Atulienka @ Veronikkka ďakujem za nahliadnutie a za milé komentáre.Potešili.Peknú nedeľu.
bembo
krásny a zaujímavý recept.už je v KK
kimlo
Páči sa mi tento recept, určite vyskúšam... 5*
jack
@Kimlo (10.5.2016 19:48)

Ďakujem pekne za milý komentár.Potom daj vedieť keď sa ho rozhodneš vyskúšať.
chica114
Veľmi pekný recept, páči sa mi uz som tieto pagaciky jedla a musím povedať že sú naozaj eno nuno
Chválim a samozrejme dávam 5* ako vzdy :-) a ozaj na tanieri to vyzerá velmi dobre :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha