Švédske kőttbullar (mäsové guľôčky)

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Vo veľkej mise zmiešame obidve mäsá a cibuľu. Pridáme vajcia, chlebové odrobinky, mlieko a korenie. Dobre premiešame rukou. Vložíme prikryté do chladničky na 1 hodinu. Rúru zohrejeme na 200 oC. Pomocou navlhčených rúk vytvarujeme malé guľôčky asi 2,5 cm veľké a tie poukladáme na plech s nízkym okrajom.
  2. Pečieme asi 10 minút. Guľôčky vložíme do 2,5 l hrnca vymasteného olejom, zalejeme ich trochou vývaru a prikryjeme hrniec. Znížime teplotu rúry na 180 oC, vložíme do nej hrniec a pečieme všetko asi 30 minút.
  3. Odokryjeme, zalejeme kyslou smotanou a všetko premiešame. Vložíme odkryté opäť do rúry na ďalších 10 minút alebo až kým nie je všetko dobre prehriate. Sem–tam zamiešame.