Švajčiarske syrové špízy so šunkou fotorecept
Foto: tatranka
Recept som našla na internete. Je to podobné ako vysmážaný syr, len syr sa nerozteká, lebo ho drží obdĺžnik šunky. Je trochu zaujímavejší a dá Zobraziť celý popisRecept som našla na internete. Je to podobné ako vysmážaný syr, len syr sa nerozteká, lebo ho drží obdĺžnik šunky. Je trochu zaujímavejší a dá sa k nemu použiť zelenina a rôzne ochutené omáčky a dipy.
príprava
Postup
-
1
Neudávam gramáže, preto že použijete klasický troj-obal, ako pri vysmážaní rezňov. Múka, vajíčko, strúhanka. Nesolíte! Syr si nakrájam asi na centimeter a pol široké štvorce a dĺžku som ponechala tú, ktora bola daná vo vákuovom balení. Cez dĺžku syra prepichnem drevenú špajlu. Syr zabalím do štvorca šunky.
-
2
Ak sa mi niekde šunka otvárala, prichytila som ju špáradlom. Tak som aj špíz obaľovala.
-
3
Po obalení som špáradla vybrala. Šunka pekne na syre držala.
-
4
Rozohriala som si olej a špízy po oboch stranách vysmažila.
-
5
Vysmažené špízy.
-
6
Ja som urobila k špízom varené zemiaky s pažítkou a tiež dip z kyslej smotany, majonézy, cesnaku, chilly papričky, korenia a soli.
-
7
Keďže v tomto období potrebujem prázdne a vyfúknuté vajíčka / Veľká noc/,tak som ešte pripravila omeletky z mrazenej mrkvičky a hrášku, pod špízy. / Naháňam vajíčka.
-
8
Tu už mám prestretý chutný obed. Kapustnica s klobáskou a udeným mäskom, domáci chlebík k nej a syrové špízy so šunkou.
-
9
Vyfúknuté vajíčka - z omelety, použite na veľkonočnú ozdobu.
-
10
V obývačke na stolíku, namiesto jedla, takáto dekorácia.
@Sracz potešili ma tvoje riadky.Neodsťahovala som sa z pod mojich krásnych Vysokých Tatier.Stále ich obdivujem,tak ako aj ty určite na naše malé Slovensko,rád spomínaš.Ďakujem za tvoje pohladenie môjho ega.
@Patrovickypitrs aj mňa zaujal tento receptík a aj nápad.Je naozaj rýchly a chutný.
@Sovka áno dobre si pochopila.Vždy so závisťou sledujem šikovné výtvory,maľovaných,alebo inou technikou vytvorených kraslíc.
Žiaľ,hoci by som rada tak tvorila,nebolo mi dané do vienka...
Dcérka mi ukázala jednoduchú techniku z tenkého šúlkaného papiera a potom som si vymyslela tieto lepené textílie.Páči sa mi to a myslím,že ešte do Veľkej noci niečo pekné zvládnem.
@Pilcik a @Bistro Ďakujem.
Ďakujem za komentáriky.
Přeji Vám hezký den a omlouvám se za svoji kritiku.
Jednoduché je vysporiadať sa s tým názvom, treba použiť švajčiarsky syr;-) Vo všeobecnosti Švajčiari radi vyprážajú a opekajú, špízy obvzlášť. Už sa im blíži grilovacia sezóna:-))
Viem tiež už roky,že Švajčiari majú naozaj výborné syry.
Možno že naozaj takto nejako svoju dobrotu s dobrým syrom pripravujú.Tiež nemám rada krkolomné názvy receptov.
Netreba sa ospravedlňovať.To čo som myslela som vysvetlila.