Švajčiarske syrové špízy so šunkou (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Recept som našla na internete. Je to podobné ako vysmážaný syr, len syr sa nerozteká, lebo ho drží obdĺžnik šunky.
Je trochu zaujímavejší a dá sa k nemu použiť zelenina a rôzne ochutené omáčky a dipy.
Postup
- Neudávam gramáže, preto že použijete klasický troj-obal, ako pri vysmážaní rezňov. Múka, vajíčko, strúhanka. Nesolíte!
Syr si nakrájam asi na centimeter a pol široké štvorce a dĺžku som ponechala tú, ktora bola daná vo vákuovom balení.
Cez dĺžku syra prepichnem drevenú špajlu. Syr zabalím do štvorca šunky.
- Ak sa mi niekde šunka otvárala, prichytila som ju špáradlom. Tak som aj špíz obaľovala.
- Po obalení som špáradla vybrala. Šunka pekne na syre držala.
- Rozohriala som si olej a špízy po oboch stranách vysmažila.
- Vysmažené špízy.
- Ja som urobila k špízom varené zemiaky s pažítkou a tiež dip z kyslej smotany, majonézy, cesnaku, chilly papričky, korenia a soli.
- Keďže v tomto období potrebujem prázdne a vyfúknuté vajíčka / Veľká noc/,tak som ešte pripravila omeletky z mrazenej mrkvičky a hrášku, pod špízy. / Naháňam vajíčka.
- Tu už mám prestretý chutný obed. Kapustnica s klobáskou a udeným mäskom, domáci chlebík k nej a syrové špízy so šunkou.
- Vyfúknuté vajíčka - z omelety, použite na veľkonočnú ozdobu.
- V obývačke na stolíku, namiesto jedla, takáto dekorácia.