Švajčiarske syrové špízy so šunkou (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Recept som našla na internete. Je to podobné ako vysmážaný syr, len syr sa nerozteká, lebo ho drží obdĺžnik šunky. Je trochu zaujímavejší a dá sa k nemu použiť zelenina a rôzne ochutené omáčky a dipy.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Neudávam gramáže, preto že použijete klasický troj-obal, ako pri vysmážaní rezňov. Múka, vajíčko, strúhanka. Nesolíte! Syr si nakrájam asi na centimeter a pol široké štvorce a dĺžku som ponechala tú, ktora bola daná vo vákuovom balení. Cez dĺžku syra prepichnem drevenú špajlu. Syr zabalím do štvorca šunky.
  2. Ak sa mi niekde šunka otvárala, prichytila som ju špáradlom. Tak som aj špíz obaľovala.
  3. Po obalení som špáradla vybrala. Šunka pekne na syre držala.
  4. Rozohriala som si olej a špízy po oboch stranách vysmažila.
  5. Vysmažené špízy.
  6. Ja som urobila k špízom varené zemiaky s pažítkou a tiež dip z kyslej smotany, majonézy, cesnaku, chilly papričky, korenia a soli.
  7. Keďže v tomto období potrebujem prázdne a vyfúknuté vajíčka / Veľká noc/,tak som ešte pripravila omeletky z mrazenej mrkvičky a hrášku, pod špízy. / Naháňam vajíčka.
  8. Tu už mám prestretý chutný obed. Kapustnica s klobáskou a udeným mäskom, domáci chlebík k nej a syrové špízy so šunkou.
  9. Vyfúknuté vajíčka - z omelety, použite na veľkonočnú ozdobu.
  10. V obývačke na stolíku, namiesto jedla, takáto dekorácia.