Foto: glosterka
Recept na ľahučké chrumkavé domáce sušienky zo špaldovej múky.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zmäknuté maslo s hnedým cukrom a vanilkovým cukrom miešame el.šľahačom cca 2-3 minúty. Kryštáliky cukru v mase môžu zostať, cukor sa pri pečení nielenže rozpustí, ale dodá sušienkám zaujímavú chrumkavú chuť. ;-) Pridáme vajce, pomaly zašľahávame a postupne pridávame preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom. Pomaly vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na polovicu. Do druhej polovice dobre vmiešame kakao.
- 2
Z cesta tvarujeme guľky vo veľkosti vlašského orecha. Ukladáme ich ďalej od seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Stlačíme ich vidličkou na placku.
- 3
Pečieme ich vo vyhriatej rúre na 180°C 15-20 minút do zlatista.
- 4
Po vychladnutí ich ozdobíme alebo oblejeme čokoládovou polevou. Dobrú chuť. :-)
- 5
Tip pre diabetikov: Sušienky si môžme pripraviť aj na dia spôsob. Namiesto cukru a vanilkového cukru dáme dia sladidlo, napr. 25 g FAN sladidla 4:1. A na zdobenie sušienok použijeme: 80 g dia horkej čokolády.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A tu som ti nechala jeden odkaz varecha.pravda.sk/diskusie/myslis-si-ze-je-vegetarianstvo...
Ďakujem za zaujímavý odkaz. ;-)
A ak by si mala nejakú vege otázku, pokojne mi napíš na adresu tornadolue79@gmail.com Kopec informácií aj receptov vyhľadávam na zahraničných stránkach, ale musím povedať, že najlepšie sušienky som našla práve u teba. A po tom, čo som si na tvojej stránke prečítala, že v kupovanom lístkovom ceste je mliečna bielkovina, sa mu vyhýbam, musím skúsiť domáce.
Prajem veselé a zdravé maškrtenie :-).