Sušienky zo špaldovej múky
Autor receptu: glosterka
Recept na ľahučké chrumkavé domáce sušienky zo špaldovej múky.
66-70 porcií |
10 minút príprava |
15-20 minút na 180 °C |
Postup
- Zmäknuté maslo s hnedým cukrom a vanilkovým cukrom miešame el.šľahačom cca 2-3 minúty. Kryštáliky cukru v mase môžu zostať, cukor sa pri pečení nielenže rozpustí, ale dodá sušienkám zaujímavú chrumkavú chuť. ;-) Pridáme vajce, pomaly zašľahávame a postupne pridávame preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom. Pomaly vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na polovicu. Do druhej polovice dobre vmiešame kakao.
- Z cesta tvarujeme guľky vo veľkosti vlašského orecha. Ukladáme ich ďalej od seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Stlačíme ich vidličkou na placku.
- Pečieme ich vo vyhriatej rúre na 180°C 15-20 minút do zlatista.
- Po vychladnutí ich ozdobíme alebo oblejeme čokoládovou polevou. Dobrú chuť. :-)
- Tip pre diabetikov:
Sušienky si môžme pripraviť aj na dia spôsob. Namiesto cukru a vanilkového cukru dáme dia sladidlo, napr. 25 g FAN sladidla 4:1.
A na zdobenie sušienok použijeme:
80 g dia horkej čokolády.