Sušienky z ovsených vločiek na dva spôsoby

Autor receptu: mirkajan

Tento recept som našla v časopise Gourmet, bezlepková a vegánska úprava je podľa mňa.

15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Všetky suché suroviny vysypte do misy a premiešajte. Pridajte zmäknutý Alsan bio (maslo) a rukami mieste dovtedy, kým zmes nemá konzistenciu drobeničky.
  2. Potom pridajte arašidové maslo (vajce) a rukami miešajte, kým nezískate kompaktné cesto. Z cesta odoberajte kúsky vo veľkosti vlašského orecha, vytvarzjte do guličky, ktorú položte na plech vyložený papierom na pečenie a mierne sploštite dlaňou ruky. Ja som ešte na vrch každej sušienky nasypala štipku trstinového cukru.
  3. Pečte pri teplote 180 °C cca 20 min., alebo kým na povrchu mierne zozlatnú. Nechajte vychladnúť a až po vychladnutí dajte dole z plechu, vo vegánskej a bezlepkovej verzii sú tesne po upečení ešte mäkké, rozsypali by sa.