Super rýchla sviečková z kuracích pŕs fotorecept

danver - fotkadanver, 20. marca 2014
Super rýchla sviečková z kuracích pŕs (fotorecept)
Foto: danver

Príprava sviečkovej je hotová veda. Ale ja doma robím tento zrýchlený recept, ktorý je do pol hodiny na stole a za ďalších desať minút zjedený.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 bal. (zmes na sviečkovú)
1 ks
500 ml
200 ml
20 g
0,5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme cibuľu a pridáme celé kuracie prsia.

    Super rýchla sviečková z kuracích pŕs (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso chvíľu opekáme a potom pridáme mrazenú zeleninu. Osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom, prikryjeme a necháme dusiť.

    Super rýchla sviečková z kuracích pŕs (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Asi o 15 minút mäso vyberieme. Zeleninu rozmixujeme spolu so smotanou a šťavou z citróna. Pridáme maslo na zjemnenie chuti. Podľa potreby ešte dochutíme soĺou alebo korením. Podávame s knedľou.

    Super rýchla sviečková z kuracích pŕs (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
moji v 13-tich ani nevedeli, ze jedia svieckovu, nieto ju este uvarit, nafotit a bez chyby napisat, @danver , s pravdou von,, kto to vari, foti, pise?? :) samozrejme zartujem, verim, ze ty sam, inak by bola blamaz, tesim sa, ze nam tu rastie nova nadej, drzim palce. Recept je vyborny, mas dobrého ucitela :)
@danver ,vidím,že variť ťa veľmi baví,berieš to ako zábavu,nie ako niečo komplikované a nedostupné...ak si vyberieš gastronómiu ako povolanie a dostaneš sa na dobrú školu,správne názvy jedál,zloženie,aj technologické postupy si tam osvojíš určite veľmi ľahko.Prajem ti veľa úspechov!
ahoj danver. je výborná a rýchla. presne takto ju robím aj ja a tak ako píše vanilka111 nabudúce pridaj horčicu a bude úplne dokonalá. Varím ju často lebo je rýchla a moje dve malé žaby aj s manželom sa jej nevedia dojesť.Voľakedy som k nej robievala aj domácu knedľu ale pri tej spotrebe 4-6 veľkých knedlí ma to už omrzelo :-) k jednému obedu padne 1,5 knedli :-)tak držím palce v kuchárskom umení.
Ja by som tú mixovanú zmes zeleniny, smotany, citr.šťavy, masla a korenín, teda pred podávaním s knedľou, uviedla do varu, povarila.
Ahoj Danver, ani náhodou som nezapochybovala o tvojich kvalitách. Mám 11 ročného vnuka. Výorný tip pre neho. Má ešte trochu odpor ku krájaniu surového mäsa, takže osmažiť prsia v kuse nebude problém. Určite sa v tebe skrývajú aj iné kvality, t.ž. gastronómia na odreagovanie je super vec. Viem si predstaviť usmievavé očká súrodencov a rodičov :-)

Pridaj komentár k receptu: