Foto: violeta
Tento chutný obed pripravili moji chlapci;)
Postup
-
1
Na začiatku je rybačka, musí byť úspešná :) Očisteného sumca stiahnite z kože a vyfiletujte. Nakrájajte ho na kúsky. Posypte mletým čiernym korením a soľou.
-
2
Zarobte si cestíčko na obaľovanie, nie veľmi husté, aby ste ho nemali na rybe hrubé. Rybie kúsky obaľte v hladkej múke a tesne pred vyprážaním namočte do cestíčka. Hneď ukladajte do rozhorúčeného oleja. Vypražené kúsky nechajte odtiecť na sieťke.
- 3
Väčšie zemiaky nakrájajte na hranolky. Vypražte v oleji, nechajte odtiecť na sieťke a posoľte.
- 4
Šalát opláchnite, odstreďte a dajte do misy. Zmiešajte ho s olejom, vínnym octom, soľou, mletým čiernym korením, syrom a olivami. My používame na šalát tento nakladaný syr, sú v ňom aj olivy, olej a bylinky, takže stačí pridať len vínny ocot, soľ a korenie.
- 5
Ďakujem chlapci za výborný obed! Dobrú chuť ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Sumca som ešte nejedla, ale ak by som si ho mala dať, tak určite podľa tohto recpetu. A vďaka za tip na ten šalát
Ja som tento recept nechcela pridávať, ale bolo mi ľúto nepodeliť sa oň ;)
Preto nemám ani postup.
Ďakujem za vašu odozvu, pekný večer ;)
@siisa :))
Milý @kecemis , on by s tebou určite rád išiel na ryby, po tom všetkom, čo si prežil, je to jeho veľký relax ;)
asi som to zle napísala- nechutí mi kombinácia vysmážané ryby+hranolky, pritom vysmážanú rybu milujem a s opekanými zemiakmi ju mávame aj my. manžel je rybár tiež, teraz skôr hubár, ulovil viac húb ako rýb toho roku;-) Chlapi sú proste lovci, nech sa im darí!
@cesminaz :)) máš úplnú pravdu, vyznáš sa ;)
@dr , ďakujem
Všetkým prajem krásny, slnečný deň!