Sumec na spôsob -fish and chips-

violeta - fotkavioleta, 24. augusta 2016
Sumec na spôsob -fish and chips-
Foto: violeta

Tento chutný obed pripravili moji chlapci;)

Suroviny

Cestíčko:
Príloha 1:
Príloha 2:
Na vyprážanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na začiatku je rybačka, musí byť úspešná :) Očisteného sumca stiahnite z kože a vyfiletujte. Nakrájajte ho na kúsky. Posypte mletým čiernym korením a soľou.

    Sumec na spôsob -fish and chips- - obrázok 1
  2. 2

    Zarobte si cestíčko na obaľovanie, nie veľmi husté, aby ste ho nemali na rybe hrubé. Rybie kúsky obaľte v hladkej múke a tesne pred vyprážaním namočte do cestíčka. Hneď ukladajte do rozhorúčeného oleja. Vypražené kúsky nechajte odtiecť na sieťke.

  3. 3

    Väčšie zemiaky nakrájajte na hranolky. Vypražte v oleji, nechajte odtiecť na sieťke a posoľte.

  4. 4

    Šalát opláchnite, odstreďte a dajte do misy. Zmiešajte ho s olejom, vínnym octom, soľou, mletým čiernym korením, syrom a olivami. My používame na šalát tento nakladaný syr, sú v ňom aj olivy, olej a bylinky, takže stačí pridať len vínny ocot, soľ a korenie.

    Sumec na spôsob -fish and chips- - obrázok 4
  5. 5

    Ďakujem chlapci za výborný obed! Dobrú chuť ;)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@kukulienka71 , @haji , to áno, takéto ryby ani môj muž nechytá často, rybárov je veľa, musí sa ujsť každému ;)
@cesminaz :)) máš úplnú pravdu, vyznáš sa ;)
@dr , ďakujem
Všetkým prajem krásny, slnečný deň!
1x haji
nie som veľmi na ryby, keď už musím, tak losos alebo tuniak na akokoľvek. Keď sladkovodné, tak jedine vyprážané - po favoritovi zubáčovi tradičný vianočný kapor odplávajúci si posledné centimetre svojho života v mlieku....
Sumca som ešte nejedla, ale ak by som si ho mala dať, tak určite podľa tohto recpetu. A vďaka za tip na ten šalát