Sumec na spôsob -fish and chips-

violeta - fotkavioleta, 24. augusta 2016
Sumec na spôsob -fish and chips-
Foto: violeta

Tento chutný obed pripravili moji chlapci;)

Suroviny

Cestíčko:
Príloha 1:
Príloha 2:
Na vyprážanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na začiatku je rybačka, musí byť úspešná :) Očisteného sumca stiahnite z kože a vyfiletujte. Nakrájajte ho na kúsky. Posypte mletým čiernym korením a soľou.

    Sumec na spôsob -fish and chips- - obrázok 1
  2. 2

    Zarobte si cestíčko na obaľovanie, nie veľmi husté, aby ste ho nemali na rybe hrubé. Rybie kúsky obaľte v hladkej múke a tesne pred vyprážaním namočte do cestíčka. Hneď ukladajte do rozhorúčeného oleja. Vypražené kúsky nechajte odtiecť na sieťke.

  3. 3

    Väčšie zemiaky nakrájajte na hranolky. Vypražte v oleji, nechajte odtiecť na sieťke a posoľte.

  4. 4

    Šalát opláchnite, odstreďte a dajte do misy. Zmiešajte ho s olejom, vínnym octom, soľou, mletým čiernym korením, syrom a olivami. My používame na šalát tento nakladaný syr, sú v ňom aj olivy, olej a bylinky, takže stačí pridať len vínny ocot, soľ a korenie.

    Sumec na spôsob -fish and chips- - obrázok 4
  5. 5

    Ďakujem chlapci za výborný obed! Dobrú chuť ;)

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
nie som veľmi na ryby, keď už musím, tak losos alebo tuniak na akokoľvek. Keď sladkovodné, tak jedine vyprážané - po favoritovi zubáčovi tradičný vianočný kapor odplávajúci si posledné centimetre svojho života v mlieku....
Sumca som ešte nejedla, ale ak by som si ho mala dať, tak určite podľa tohto recpetu. A vďaka za tip na ten šalát
Sumec je takto fantastický, naozaj, verte mi! Nenatrafila som ani na jednu kosť!
Ja som tento recept nechcela pridávať, ale bolo mi ľúto nepodeliť sa oň ;)
Preto nemám ani postup.
Ďakujem za vašu odozvu, pekný večer ;)
@siisa :))
Tento recept si ukladam do buducna. Snad sa prelomi moja smola a nieco uz ulapim. Myslim vo vode. Nedari sa uz dva roky. A ze pozdravujem chlapa, asi si zoberiem nejaky kurs u neho.
@kukulienka71 , ja sa vyprážaniu tiež dosť vyhýbam, nie že by mi to nechutilo, ale viem, že to nie je zdravé, lenže vysvetli to mužom :))
Milý @kecemis , on by s tebou určite rád išiel na ryby, po tom všetkom, čo si prežil, je to jeho veľký relax ;)
@Violeta (24.8.2016 20:18)

asi som to zle napísala- nechutí mi kombinácia vysmážané ryby+hranolky, pritom vysmážanú rybu milujem a s opekanými zemiakmi ju mávame aj my. manžel je rybár tiež, teraz skôr hubár, ulovil viac húb ako rýb toho roku;-) Chlapi sú proste lovci, nech sa im darí!
Jak říkají odborníci na ryby vzatí, sumec je nejlepší sladkovodní ryba - chuťově i kosťově. Měla jsem několikrát tu čest ochutnat a k tomuto hodnocení se přikláním. Jen přikláním, bo já miluji ryby všeho druhu a nejraději ty tlusťoučké a mazlavoučké tukem - a to sumec není. Nejspíš jsem byla v minulém životě Eskymák a nebo tuleň. @Violeta zdravím z Jihovýchodu Moravy, v našich vodách jsou sumci také k mání. Ulovit sumce je vysoká škola. Znám z historek mého bratra rybáře. Petru zdar tvému muži!
Rybu u nas hocikedy :-) Sikovny chlapci,treba ich pochvalit ;-P ..aby dostali chut varit castejsie a my mozme zatial relaxovat :-) Alebo aspon dovtedy,kym po nich netreba riad umyvat ;-)))

Pridaj komentár k receptu: