Makové šúľance

Šúľance s makom a malinovou penou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvarené v šupke očistíme a nastrúhame najemno. Pridáme múku, soľ a vajcia, na pomúčenej doske vypracujeme cesto a rozdelíme ho na viacero častí (asi štyri). Každú časť vyšúľame. Zo šúľkov postupne po kúskoch odkrajujeme a pomúčenými rukami tvarujeme šúľance.
  2. Šúľance dáme variť do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich sitkom alebo scedíme, pokvapkáme ich olejom a trocha premiešame, aby sa nezlepili. Šúľance posypeme mletým makom a trochou práškového cukru, polejeme roztopeným maslom a dochutíme malinovou penou.
  3. Malinová pena: Vyšľaháme šľahačku so stužovačom, pridáme cukor, maliny a všetko spolu vymiešame dotuha.