Makové šúľance
Šúľance s makom a malinovou penou
Autor receptu: redakcia
Postup- Zemiaky uvarené v šupke očistíme
a nastrúhame najemno. Pridáme múku, soľ
a vajcia, na pomúčenej doske vypracujeme
cesto a rozdelíme ho na viacero častí (asi
štyri). Každú časť vyšúľame. Zo šúľkov postupne
po kúskoch odkrajujeme a pomúčenými rukami tvarujeme šúľance.
- Šúľance dáme variť do vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich sitkom alebo scedíme, pokvapkáme ich olejom a trocha premiešame, aby sa nezlepili. Šúľance posypeme mletým
makom a trochou práškového cukru, polejeme roztopeným maslom a dochutíme
malinovou penou.
- Malinová pena: Vyšľaháme šľahačku so stužovačom, pridáme cukor, maliny a všetko spolu vymiešame dotuha.
|