Šúľance
Šúľance (ovocné guľky) z varenej krupice
Autor receptu: janikbj
Postup- Z mlieka, krupice a štipky soli si uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
Do vychladnutej kaše zapracujeme vajíčko a múku a vypracujeme nelepivé cesto. Ak treba, pridáme ešte trochu múky.
- Svojim obľúbeným spôsobom urobíme šúľance, príp. plníme ovocné guľky. Varíme za občasného miešania vo vriacej vode, kým nevyplávajú na povrch, scedíme, omastíme rozpusteným maslom a posypeme obľúbenou posýpkou.
Ak chcete šúľance (guľky) zamraziť na horšie časy, neuvarené rozložte na tácku,aby sa nedotýkali a dajte na pár hodín do mrazničky. Potom zosypte do sáčku a pri varení si odoberte, koľko potrebujete. Varia sa priamo z mrazničky, trochu dlhšie ako čerstvé (po vyplávaní na hladinu ich nechajte ešte pár minút povariť).
|